Belevenis - een weekeinde in Hoei

Bent u verzot op geschiedenis, op natuur, op shopping, op plezier maken... Hoei is de stad die u moet ontdekken

Profil

Hoei met het ganse gezin

De tijd nemen om allemaal samen aangename momenten te delen, om herinneringen aan te maken. Rond een optreden, tijdens een wandeling, een interactief bezoek of een stadsspel, al spelend leren, is de waarborg van goed verworven kennis!

Wij heten alle gezinnen welkom!

Hoei, gewoon kalmpjes aan

Slenteren, wandelen, plezier maken, de tijd nemen, stoppen, genieten, de slappe lach hebben, lanterfanten, kuieren, zich laten gaan, ervantussen gaan... Kortweg, het is zalig en dat valt goed.

Hier enkele ideeën om dit waar te maken!

Hoei met z'n tweetjes

Langs de Maas kan men schroomloos hand in hand wandelen, samen in dezelfde richting kijken of op een terrasje vertoeven en er met z'n tweetjes een heerlijk moment beleven. Er zijn vele mogelijkheden om samen te genieten.

Ik geniet ervan

Hoei voor geschiedenis en cultuur liefhebbers

Hoei heeft een rijkt en bewogen middeleeuws verleden. Haar geschiedenis zit niet alleen vast in de oude stenen en in het plaveisel van de straatjes in de oude stad maar ook in de indrukwekkende collegiale kerk, prachtig gotisch bouwwerk uit de 14de eeuw. Maar ook de 18de en 19de eeuw hebben mooie woningen achtergelaten die vandaag nog te zien zijn. De 20ste eeuw heeft eveneens haar stempel op de geschiedenis gedrukt waarvan een getuige in het Fort van Hoei is aan te treffen.

Ik ontdek

Hoei voor de natuurliefhebbers

Als je het geluk hebt een charmant stadje te zijn dat tussen vier natuurgebieden gesitueerd is nl. de vallei van de 'Solières' links, het bos van 'Tihange' rechts, het natuurpark van de 'Burdinale-Mehaigne' aan gene zijde en de 'Condroz' aan deze zijde  van de Maas, dan ben je sowieso een ideaal vertrekpunt voor een verblijf in volle natuur. Trek alvast je wandelschoenen aan !

Ik haal een frisse neuse

Hoei voor de sportmannen en vrouwen

Houdt u van spanning of wil u uw spieren opwarmen?
In Hoei vindt u dat allemaal!

Ik neem de uitdaging aan

  • Main tenant une grappe de raisin
  • Fort de Huy
  • Vue aérienne de la ville de Huy