Hoei, gewoon kalmpjes aan

Slenteren, wandelen, plezier maken, de tijd nemen, stoppen, genieten, de slappe lach hebben, lanterfanten, kuieren, zich laten gaan, ervantussen gaan... Kortweg, het is zalig en dat valt goed. Hier enkele ideeën om dit waar te maken!

Routes, parcours en wandelingen

Talrijke thematische wandelroutes kunnen bij de Dienst voor Toerisme worden afgehaald. Thema's als de natuur, het water of het patrimonium. Ontdek de stad en volg een ander, ongewoon parcours.

RAVeL: vanuit Hoei vertrekken twee parcours voor wandelaars en fietsers. De omgevende natuur zal u door haar pracht, zowel langs de Maas dan in het hartje van de vallei van de Hoyoux, in een roes brengen.

Zwembad

De twee zwemkommen van het gemeentelijk zwembad zijn open van maandag tot zondag.

Parken, bos en valleiën

In het park slenteren, een wandeling maken in het bos of een mooie vallei ontdekken... Hoei biedt u al deze mogelijkheden. Parken in het stadscentrum, vallei van de Solières of van de Hoyoux, het bos van Tihange...talrijke plekjes die in omgeving en sfeer variëren. Genoeg om mooie dingen te ontdekken en goede momenten te beleven om er enkele uren tussenuit te knijpen...

Niet te missen evenementen

Profiteer van Hoei doorheen evenementen en neem je tijd.
In juli, Jazz in Hoei met concerten aan boord van de 'Val Mosan', Crea'Tour in september, de Enige keren op één avond, het dorp van de broederschappen, het vuurwerk en de festiviteiten op 15 augustus of ook onze thematische boottochten.

Info fietsenverhuur

U bent er slechts voor enkele uren en zou de omgeving per fiets willen ontdekken?