Hoei met het ganse gezin

De tijd nemen om allemaal samen aangename momenten te delen, om herinneringen aan te maken. Rond een optreden, tijdens een wandeling, een interactief bezoek of een stadsspel, al spelend leren, is de waarborg van goed verworven kennis! Wij heten alle gezinnen welkom!

Mont Mosan

Gekend attractiepark. Groot en klein worden er van maart tot oktober verwelkomd. De kinderen zullen niet meer weten wat tussen attractie of dieren te kiezen.

Boot Val Mosan

Doe op uw gemak een boottochtje en dobber een uurtje op de Maas rond, zo ontdekt u de oevers en de rijkdom die er heerst: fauna, flora, patrimonium en geschiedenis doen recht aan ieders belang.
Voor de kinderen is, om het milieu te ontdekken, een boekje aan boord beschikbaar. In de vorm van vraag en antwoord worden de essentiële elementen tijdens de boottocht tegengekomen, aangeroerd.
Gratis, het ganse seizoen toegankelijk.

Saisissez votre texte

Schattenjacht in de
Vallei van de Solières

Ga in het bos wandelen...zolang de boze wolf er niet rondloopt. En speel misschien een spel! De Vallei van de Solières zal u haar mooiste kant tonen dankzij een 5 km-lange wandeling in de vorm van een schattenjacht.
Gratis. Te allen tijden af te halen in het Ecomuseum.
Adres: Avenue de Beaufort 65 in 4500 Hoei. 

Ontdekking van het stadscentrum:
spoorzoekspel

Opgemaakt door kinderen voor kinderen. Dit spel zal u het historische centrum van de stad laten ontdekken. Alle uithoeken van de oude stad krijgen uw aandacht en de geschiedenis van onze mooie Maasstad wordt u verteld.
Gratis. Af te halen op de Dienst voor Toerisme. Het ganse jaar door beschikbaar.

Saisissez votre texte

Boekje - geschiedenis van "Toine"

Achterhaal de geschiedenis van Toine, gevangene in het Fort tijdens de Tweede Wereldoorlog. Dit boekje geeft uw kinderen de mogelijkheid het leven in het Fort tijdens de oorlogsperiode, op ludieke wijze, te ontdekken.
Gratis te verkrijgen aan de ingang van het Fort.

Even stoppen!
Het is vier uur, wij gaan iets eten!

Een kleine halte? Eet een ijsje, een pannenkoek of een smakelijke wafel bij één van onze handelaars:  Le Pingouin, Capoue, Pile &Face of bij O’brunch coffee. Uw papillen tintelen al van verwachting!

Schouwspelen en animaties

Culturele activiteiten voor klein en groot vinden het ganse jaar plaats.
De enige keren op één avond, de ontmoetingen jong publiek, de FRAJA (jonge kunstenaars), de gezinnendag in het Fort, de Winterfabriek, Kerst in het Museum...