Het natuurpark van de Burdinale- en Mehaignevalleien

Het natuurpark van de Burdinale- en Mehaignevalleien ligt tussen het plateau van Haspengouw en de oevers van de Maas, in een driehoek gevormd door de steden Hoei, Andenne en Hannut.

Het park verenigt 22 dorpjes van de entiteiten van Braives, Burdinne, Héron en Wanze, en er wonen ongeveer 15.000 mensen.

De rivieren de Burdinale en de Mehaigne slingeren door het park en creëren zo twee geografisch zeer gevarieerde valleien. Het landschap in het park is dan ook zeer interessant en de dorpjes zijn goed geconserveerd. Deze bijzondere kenmerken zorgen voor vochtige, bosrijke ecosystemen en weidelandschappen, evenals de uitgestrekte agrarische gebieden van Haspengouw. De wandelaar kan hier genieten van gevarieerde wandelroutes, te midden van een uitzonderlijk natuurschoon en diverse Natura 2000-gebieden.

Dit natuurpark met zijn prachtige natuur, en rijke historie, cultuur en architectuur zoals kastelen en monumentale boerderijen, is een ideale bestemming voor vakantie en (landelijk) toerisme, met oog voor de omgeving.