De sportmannen en vrouwen

Houdt u van spanning of wil u uw spieren opwarmen? In Hoei vindt u dat allemaal!

De Muur van Hoei en de fiets

Belangrijke passage in de Waalse Pijl of sommige jaren ook in de Ronde van Frankrijk. De Muur van Hoei is een grote klassieker voor de wielrenners. Confronteer u met de 125 m hoogteverschil en test zo uw prestatie.
Totale afstand: 1,3 km à 9,3 %, de laatste kilometer à 11 %. Maximum     percentage in de stijging: 19 %
Vertrekplaats: 'Place Saint-Denis'

MTB

Stap op uw tweewieler en ontdek al peddelend de natuur in de omgeving van Hoei.
Solières, La Sarte of Tihange: een sportief en ontspannend moment!
De omliggende gemeenten beschikken over kaarten met MTB-parcours.
Alle info bij de Dienst voor Toerisme.

Zwembad

Niet ver van het stadcentrum staat het zwembad van Hoei dat twee kommen heeft. Zwem enkele lengten alvorens van de sauna te genieten om uw spieren te ontspannen.
In de zomer kan u van de grasvelden genieten voor een lekker zonnebad. Voldoende om uit te rusten alvorens uw sportieve activiteiten terug aan te vatten!

Zwemmen in wild en koud water

Iedere zaterdag valt de club "Cool Huy" de golfjes en de stroom van de Maas aan. Een speciale sport die u moet ontdekken. De winterse overzwemming van de Maas en de 'Big Jump' zijn twee uitstekende momenten om de club te leren kennen.

Trails & loopwedstrijden

Het ganse jaar door worden in Hoei talrijke loopwedstrijden en trails georganiseerd. Het zijn trouwens klassiekers geworden.
Tijdens de 'Huy Fort trail' kan u er van profiteren om uw fysieke inspanning te combineren met een patrimoniale ontdekking! Een wat eigenaardige combinatie maar die zo leuk is!
De 'Huy Night Run' wordt zowel door groot dan klein gelopen: 2, 5 of 10 km met voor eenieder een triomfale aankomst op de Grote Markt.
De 'Cor'Huy'da' is de laatste wedstrijd van het jaar, begin december, in het stadscentrum, waar u de winterse atmosfeer in Hoei kan ontdekken.

Sportzalen

Enkele sportzalen zijn in Hoei toegankelijk. U kunt er overal aan bodybuilding doen en gezamelijke lessen volgen. Van cross-fit tot yoga.

Rallyliefhebbers

Afspraak in Hoei, begin november voor de welgekende Rally van de Condroz. Snelle auto's en uitzonderlijke piloten ontmoeten ekaar ieder jaar in Hoei en omstreken voor een wedstrijd dikwijls vol verrassingen!

De belangrijke sportevenementen

Winterse overzwemming van de Maas, Huy Fort Trail, de Waalse Pijl, Huy Night Run, Rally van de Condroz, Cor'Huy'da