Mehaigne Brume Automne (c) HoubartMehaigne Brume Automne (c) Houbart
©Marc Houbart

Natuurpark Burdinale-Mehaigne

natuurbad

Het natuurpark strekt zich uit over een driehoek gevormd door de steden Andenne, Hannut en Huy. Het omvat de gemeenten Braives, Burdinne, Héron en Wanze. In het zuiden begrensd door de Maas, combineert deze regio de agrarische landschappen van Haspengouw met de meer bosrijke Condroz. Drie rivieren, de Mehaigne, de Burdinale en de Fosseroule, hebben het landbouwplateau met zijn uitgestrekte open horizonten doorsneden om valleien met meer intieme en gevarieerde landschappen van weiden, bossen en waterrijke gebieden uit te hakken.

De harmonieuze fusie

natuur en erfgoed

Biodiversiteit in overvloed hier. Je komt soorten tegen die steeds zeldzamer worden en typerend zijn voor de landbouwvlakten, zoals hazen, patrijzen, kieviten en kiekendieven, maar ook bossoorten zoals zwarte spechten, reeën en bosuilen. Huiver niet, we zijn hier in 2021 zelfs een wolf tegengekomen!

Dit is ook een regio met een rijke geschiedenis. De regio, die wordt gekenmerkt door het voormalige graafschap Moha, heeft vele indrukwekkende kastelen bewaard. Er is natuurlijk het oude fort van Moha, waarvan de overblijfselen op een romantische rotspunt de afgelopen jaren weer tot leven zijn gebracht op het ritme van middeleeuwse festivals, leuke wandelroutes en rondleidingen. In Fallais is het oude kasteel omringd door een slotgracht een must-see, terwijl dorpen zoals Fumal, Hosdent, Lavoir en de gehuchten Envoz, Marsinne en Ferrières opmerkelijke architectonische ensembles hebben. Veel van deze sites, die lang inactief zijn geweest, verwelkomen nu bezoekers voor verrijkende en verkwikkende ervaringen! Een brouwerij of wijngaarden waarvan de activiteiten zijn ondergebracht in kastelen, een molen die de smaak voor meel en goed ambachtelijk brood heeft herontdekt, een andere oude molen waar wilgentenen worden gevlochten zijn slechts enkele van de verrassende ontdekkingen die de regio te bieden heeft.

Het park in beeld

Bereid je verblijf voor

Of u nu op zoek bent naar accommodatie, de expertise van onze chef-koks wilt ontdekken,
op zoek bent naar uw volgende uitje, behoefte hebt aan frisse lucht…
wij hebben de essentiële zaken voor u geselecteerd.

Ze hebben voor jou getest

Trouw de ambassadeurs van Terres-de-Meuse en
laat je inspireren door hun ontdekkingen en doe je voordeel met hun advies.

Ze kennen hun gelijke niet als het gaat om het opgraven van goudklompjes, het buiten de gebaande paden brengen,
het vinden van de perfecte plek om te overnachten of het trendy restaurant waar je kunt genieten van de lokale keuken.

.

Sluiten