AdobeStock-c-weyo.jpegUne jeune femme tout sourire avec un parapluie
©Weyo Adobestock

De 10 leukste activiteiten als het regent

We hebben een selectie gemaakt van dingen die je kunt doen in de regio Terres-de-Meuse bij slecht weer, en je zult merken dat je bijna zou wensen dat het regende!

1. Cultureel uitje

Verlos de oude clichés! Musea zijn geen stoffige plekken met oude prullaria.

Op het gebied van lekkernijen, schrijven, het leven in het verleden, archeologie, insecten ontdekken… of op pad gaan om kastelen of kerkers te veroveren, zoals je ziet zijn er zoveel en nog veel meer activiteiten te doen in Terres-de-Meuse.

Neem contact op met de culturele centra in de regio, het is niet ongewoon om op het laatste moment nog plaatsen te kunnen vinden.


2. Ontsnappen

We zeggen je niet dat je Terres-de-Meuse moet verlaten, zeker niet, je kunt toch nergens beter heen! 😉
Hier nodigen we je uit om te ontsnappen uit een “ontsnappingsspel”.

Voor wie het concept niet kent, een “ontsnappingsspel” is een spel dat met familie of vrienden wordt gespeeld. Meestal in teams van 2 tot 6 spelers, word je opgesloten in een themakamer en heb je een uur de tijd om eruit te komen.

Een goed verhaal, puzzels en het gevoel, wanneer je weggaat, dat je je hersenen aan het denken hebt gezet, dat is wat de “escape games” in Omal, Moha of Hannut je bieden.


3. Als je nat wilt worden...

En waarom niet gewoon een duik nemen?

Er zijn verschillende zwembaden in Terres-de-Meuse. Huy, Wanze, Saint-Georges-sur-Meuse, Waremme, Ocquier… genoeg plekken om een duik te nemen!

Wist je dat Hannut met Plopsaqua het grootste zwemparadijs van Wallonië heeft?

Ben je klaar voor een dag vol waterpret, glijbanen en onvergetelijke avonturen?


4. Een canvas maken

Een geweldige klassieker op een regenachtige dag, de bioscoop is vaak de eerste uitwijkmogelijkheid!

Voor liefhebbers van de 7e kunst hebben we het geluk om 2 kleine bioscopen met veel charme te hebben, Imagix in Huy of Les Variétés in Waremme, de laatste buurtbioscoop met één zaal in de regio.

In februari is er zelfs een bioscoopbeurs in Waremme voor de meest enthousiastelingen onder u.


5. Houd de kinderen bezig met leuke activiteiten

Als het de komende dagen slecht weer wordt, is het voor de kinderen al snel van levensbelang om bezig te zijn en stoom af te blazen.

Modules met glijvlakken, ballenbaden, tunnels, glijbanen, trampolines, doolhoven, hindernissen… kortom, genoeg om in te klimmen, springen, kruipen, stoom af te blazen en vooral plezier te maken! Profiteer van de faciliteiten in de overdekte recreatiecentra van Terres-de-Meuse:
– Ninjapark in Waremme
– Forêt de Popy in Amay
– L’atelier of Clip’n Climb in Braives

Popy Aventure, in de gemeente Amay biedt ook andere recreatieve activiteiten zoals lasergame en black light minigolf.

Bowlen in Hannut, Waremme of Huy is een geweldige alternatieve vorm van vermaak die ook geschikt is voor kinderen.


6. Genieten van een goede maaltijd

Rent het?

Drie Michelin-sterrenrestaurants, vier bistro’s met terroir en nog een heleboel andere plekken waar je een lekker gerecht kunt eten en kunt genieten van de diversiteit die onze prachtige regio te bieden heeft.

Kom op, proost!


7. Doe jezelf een plezier

Het slechte weer is het perfecte excuus om wat tijd voor jezelf te nemen. Doe op deze regenachtige dag nieuwe energie op bij wellness du Naxhelet in Wanze.

Je kunt ook van de gelegenheid gebruikmaken om je te laten masseren bij een instituut als Escale Bien-Être in Verlaine of Posément Couleurs in Faimes.

Zijn we hier niet goed?


8. Winkelen

Winkelen is zeker een goede therapie als het regent.

Het kan zijn dat je een paraplu nodig hebt, of misschien een nieuw paar mooie schoenen, de winkelmogelijkheden zijn heel reëel in Terres-de-Meuse.

Kleine boetiekjes of grote namen, de steden Hannut, Amay, Waremme, Huy of de winkelcentra van Saint-Georges – Verlaine zullen aan je verwachtingen voldoen.


9. Water innemen

Rent het?

Minicruises, gourmetcruises, vuurwerkcruises of zelfs culturele cruises, er is voor elk wat wils met de Val Mosan boot (mei tot september).

Wie weet, misschien krijg je wel een Noach’s Ark indruk.


10. En als we durfden...

Dit vind je misschien ook leuk

Sluiten