meuse-FTPL-P.-Fagnoul-Ravel-Huy.jpgUne dame roulant à vélo sur le RAVeL le long de la Meuse à Huy
©RAVeL à Huy|FTPL P. Fagnoul

Maasvallei

wijngaarden en waterkant

De Maasvallei, de schakel in onze regio, biedt landschappen die gevormd zijn door de vele zijrivieren die vanaf de omliggende hoogvlakten stromen. De mens heeft hier zijn sporen achtergelaten door steenwinning en enkele opmerkelijke architecturale ensembles gebouwd.

Of je nu een liefhebber bent van natuur, geschiedenis of gastronomie, deze regio biedt een veelheid aan unieke ervaringen die al je verlangens zullen bevredigen.

Natuur en erfgoed

Deze regio, gelegen tussen Haspengouw en de Ardense Condroz, wordt doorkruist door de majestueuze Maas, die haar unieke landschap heeft gevormd.

De insnijding van de vallei, de rotsen en de meanders van de Maas bieden spectaculaire panorama’s, en de terrassen en alluviale vlaktes getuigen van de geologische geschiedenis van de regio. Naast het betoverende landschap is de Maasvallei ook een plek die rijk is aan culturele en historische activiteiten, waar ambacht, industrie en handel al sinds de Oudheid floreren.

De wijnbouw, die al in de Hoge Middeleeuwen opkwam, maakte tot de Tweede Wereldoorlog deel uit van het agrarische landschap op de hellingen van de linkeroever van de rivier. Vandaag de dag wordt het herontdekt dankzij een paar gepassioneerde wijnboeren die de teelt ervan hebben opgepakt.

Alleen al in de collegiale kerken van Amay en Huy liggen 5 van de 20 jachtvelden van Mosan. Je kunt ook de abdij van Flône bewonderen, de grot van Engis, getuige van de eerste paleontologische ontdekkingen in België, maar ook EuroVelo 3, de boot van Val Mosan, de toren van Waroux en de site van Gravière. Dit zijn slechts enkele van de rijkdommen die langs deze rivier in onze regio te ontdekken zijn.

De Maasvallei in beeld

Bereid je verblijf voor

Of u nu op zoek bent naar accommodatie, de expertise van onze chef-koks wilt ontdekken,
op zoek bent naar uw volgende uitje, behoefte hebt aan frisse lucht…
wij hebben de essentiële zaken voor u geselecteerd.

Ze hebben voor jou getest

Trouw de ambassadeurs van Terres-de-Meuse en
laat ze je inspireren met hun ontdekkingen en doe je voordeel met hun advies.

Ze kennen hun gelijke niet als het gaat om het opgraven van goudklompjes, je buiten de gebaande paden brengen,
het vinden van de perfecte plek om te overnachten of het trendy restaurant waar je kunt genieten van de lokale keuken.

.

Sluiten