HesbayeJeune fille marchant dans les blé au soleil couchant
©A.kazak - Adobestock

De Haspengouw

Uitgestrekte landbouwgrond aan de horizon

In een horizon van gewassen waar het oog aan ontsnapt, biedt Haspengouw, vruchtbaar met zijn rijke verleden en legendarische vruchtbaarheid, een overvloed aan erfgoed en natuurlijke rijkdommen.

Het open, specifieke landschap biedt het uitzicht op een onbegrensde hemel en een palet aan kleuren terwijl je op het land werkt. Deze bijzonder vruchtbare landbouwstreek staat bekend als de graanschuur van België. Boomgaarden, wijngaarden, weiden, bosjes… vervolledigen het mozaïek van landschappen dat deze hoek van het land te bieden heeft.

Royale gastronomie

De vrijgevigheid van dit land en de expertise van onze ambachtslieden vergroten alle producten. Met talrijke lokale producenten, een restaurant met Michelinster en soms onverwachte smaken zoals whisky, die 3 keer werd uitgeroepen tot beste single malt van Europa, of pastis met gouden medaille op de internationale wedstrijd van Lyon, heeft Haspengouw meer dan één smaak om u te verrassen.

De meest vruchtbare regio van België, Haspengouw en zijn kleigrond lenen zich uitstekend voor landbouw, maar ook voor de fruitteelt. Ook op het platteland duiken her en der wijnstokken op.

 

De Haspengouw in beeld

Bereid je verblijf voor

Of je nu op zoek bent naar accommodatie, de expertise van onze chef-koks wilt ontdekken, op zoek bent naar je volgende uitje of behoefte hebt aan wat frisse lucht, wij hebben het essentiële voor je geselecteerd.

Ze hebben voor jou getest

Trouw de ambassadeurs van Terres-de-Meuse en
laat je inspireren door hun ontdekkingen en doe je voordeel met hun advies.

Zij kennen hun gelijke niet als het gaat om het opgraven van goudklompjes, het buiten de gebaande paden brengen,
het vinden van de ideale plek om te overnachten of het trendy restaurant waar je kunt genieten van de lokale keuken.

.

Sluiten