Hoei voor de natuurliefhebbers

Als je het geluk hebt een charmant stadje te zijn dat tussen vier natuurgebieden gesitueerd is nl. de vallei van de 'Solières' links, het bos van 'Tihange' rechts, het natuurpark van de 'Burdinale-Mehaigne' aan gene zijde en de 'Condroz' aan deze zijde van de Maas, dan ben je sowieso een ideaal vertrekpunt voor een verblijf in volle natuur. Trek alvast je wandelschoenen aan !

Wijngaarden

Als de Hoeienaars zich grote vaardigheden eigen gemaakt hadden in de kunst van de metaalbewerking dan waren ze ook gedurende meer dan duizend jaar zeer actieve wijnboeren. De wijnbouw loopt hoogstwaarschijnlijk terug tot in de Merovingische periode en kende een hoogtepunt tussen de 15de en het begin van de 17de eeuw met een beschermde oorsprongsbenaming "vin de Huy". De wijn van Hoei heeft zijn reputatie tot in 1914 behouden. Hoe is de situatie nu?  

Hoei telt heden 4 wijngaarden
De Dienst voor Toerisme organiseert trouwens geleide bezoeken in drie wijngaarden. Voor een bezoek buiten deze data kan u de wijnboer contacteren.
Ze zullen verheugd zijn u hun passie te laten ontdekken!

De 'PIC Vert'

5,3 km na het vertrek op de Grote Markt vervoegt u Marchin en de lijn 126 die u tot in Modave brengt. Op dit parcours ontdekt u geklasseerde gebouwen, opmerkelijke uitzichtpunten of ook natuurgebieden! Vergeet niet dat de wandeling grotendeels langs de Hoyoux loopt, de snelste rivier van België waarin u talrijke zeer mooie watervalletjes zal zien. Niet te missen fotospot!

Tihange

Tihange, het bos en de vroegere groenteteelt. Ten oosten van het stadscentrum van Hoei gelegen. De wilde natuur en het prachtige bos in Tihange zullenl u verrassen. Mooie omgeving om rond te dwalen en een frisse neus te halen! Wandelkaart te koop op de Dienst voor Toerisme (5€).

Solières

Vallei gelegen ten westen van het stadscentrum van Hoei. De Solières is een rivier die ontspringt in Perwez  en in de Maas uitvloeit. Haar bestemming is Hoei.
U kunt deze vallei gerust in alle seizoenen betreden.
Let wel op de jachtperioden. Informeer hierover bijtijds.

Boottochten

Dobber een uurtje op de Maas rond, zo ontdekt u Hoei, de oevers en de rijkdom die er heerst.
Onze boot vaart uit van mei tot september.
Talrijke thematische boottochten te ontdekken.

Visserij en natuurreservaat

Vochtige zone van erkend botanisch belang begrensd door vruchtbare velden en weiden ontstaan na de uitbating van plastische kleiputten nu in vijvers omgevormd. Belangrijke locatie voor vele soorten libellen. Het landschap voortvloeiend uit het alluviale bos kenmerkend voor de moerassige gebieden van de Maasvlakte is aanmerkelijk. In de nabijheid openen de visserij en een klein dierenpark hun deuren.