
In de bochten van onze paden kom je verrassende ontmoetingen tegen die je alleen met je ogen mag aanraken, zo kwetsbaar zijn deze schatten.
In de bochten van onze paden kom je verrassende ontmoetingen tegen die je alleen met je ogen mag aanraken, zo kwetsbaar zijn deze schatten.
Bossen, kalksteengebieden, zonovergoten rotspartijen en wetlands: de diversiteit van de natuurlijke omgevingen is de thuisbasis van een breed scala aan plantensoorten, vaak met spectaculaire bloei.
U kunt honderden soorten bewonderen, waarvan sommige zeer zeldzaam, door simpelweg onze bewegwijzerde paden te volgen.
.
Roeren, vossen, wilde konijnen… het is niet ongewoon om ze tegen te komen tijdens een wandeling.
In feite hebben ze de inspiratie gevormd voor de namen van sommige van deze dieren.
Elk jaar kunt u vanaf de kasteelhoeve van Hermalle-sous-Huy kennismaken met paddenstoelen tijdens twee natuurwandelingen en een cursus.
Onze vrienden met hoeden worden ook gevierd in september in de gemeente Verlaine.
Condroz en Haspengouw worden niet per se geassocieerd met het begrip biodiversiteit, maar toch herbergt onze regio veel natuurgebieden die een grote verscheidenheid aan soorten herbergen, waarvan sommige uiterst zeldzaam zijn.
Hexapoda, het enige insectarium in Wallonië en een van de grootste in Europa, laat bezoekers kennismaken met de wereld van insecten
door middel van een permanente tentoonstelling, maar ook door middel van tijdelijke tentoonstellingen.
.
Tritons, padden, kikkers en salamanders, deze kwetsbare soorten, leven hier nog steeds.
Crenwick, de Wachnet site, Prés Brion, de Hoyoux vallei… met wat geduld kun je ze op deze verschillende plekken observeren.
Onze regio is een echte “hotspot” die door ornithologen wordt erkend, of het nu in het bos is (zwarte specht, bosuil…), op de vlakten (torenvalk, mus, patrijs…) of in de wetlands (fuut, ijsvogel…)….).
De oude decanters van Hollogne-sur-Geer en de grindgroeve van Amay zijn must-sees om te observeren.