Barabas-Ju-on-the-road1-1.jpegPlat de strozzapreti aux petits-gris
©Ju on the road

Strozzapreti met petitgris

oesterzwammen en pesto

Stephanie Todde, chef-kok van restaurant Barabas, nodigt je uit om een herfstrecept te ontdekken: Strozzapretti met Bierwart peperkorrels, oesterzwammen van Limbort Farm en verse kruidenpesto.

Stéphanie ToddeStéphanie Todde
©Stéphanie Todde
Voorgesteld door

Stéphanie Todde

Chef van Barabas

Kies met zorg

De ingrediënten

Voor 4 personen

Voor de pesto :
  • 50 g verse dragon
  • 50 g kervel
  • 50 g bieslook
  • 50 g krulpeterselie
  • 50 g basilicum
  • 10 cl olie olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 handje geroosterde pijnboompitten
  • 100 g geraspte Parmezaan
  • Zout en versgemalen peper
Voor de pasta:
  • Hen bouillon
  • 500 g oesterzwammen
  • 1 rode ui
  • 8 wulken per persoon
Gemaakt met passie

Voorbereiding

30minutes Easy Cheap

  1. Dun alle kruiden uit, Voeg de olijfolie, parmezaan, geroosterde pijnboompitten, knoflook, zout en peper toe en maak de pesto.
  2. Snijd de oesterzwammen in reepjes, snipper een rode ui en fruit alles in een pan met een klontje boter
  3. Kook ondertussen de pasta in een pan kokend water met zout (zie kooktijden).
  4. Open de pot petitgris, laat ze uitlekken en voeg ze toe aan de pan.
  5. Deglaceer je pan met een pollepel kippenbouillon.
  6. Voeg de pesto toe aan het mengsel en vervolgens de uitgelekte pasta.

Meng goed door elkaar en serveer. Bon appétit!

Wij brengen de stemming

In je keuken

XXX

Het team nodigt je uit om te koken op muziek