Zie foto's (7)

Gemeentelijk museum van Amay

Museum ,  Museum / Interactief centrum in Amay

  • Het gemeentelijk museum van Amay is gewijd aan de archeologie van de gemeente zelf en van haar omgeving. De prachtige vaste tentoonstelling draagt de naam Mosa Nostra, en getuigt van de geschiedenis van de Merovingische Maas, van Verdun tot aan Maastricht. We ontdekken een actieve, rijke rivier tussen de 4de en de 8ste eeuw, die functioneert als een ware bron voor een beschaving over een traject van 900 km, van Verdun tot Maastricht. Op haar weg ligt uiteraard ook Amay.

    Een prachtig staaltje...

    Het gemeentelijk museum van Amay is gewijd aan de archeologie van de gemeente zelf en van haar omgeving. De prachtige vaste tentoonstelling draagt de naam Mosa Nostra, en getuigt van de geschiedenis van de Merovingische Maas, van Verdun tot aan Maastricht. We ontdekken een actieve, rijke rivier tussen de 4de en de 8ste eeuw, die functioneert als een ware bron voor een beschaving over een traject van 900 km, van Verdun tot Maastricht. Op haar weg ligt uiteraard ook Amay.

    Een prachtig staaltje van ambachtswerken wordt tentoongesteld, van keramiek over steen, brons, ijzer, glas tot zelfs geweien van herten. Bovendien wordt de maatschappelijke context van de Merovingische heerschappij uit de doeken gedaan, compleet met bisschoppelijke paleizen, handel, scheepvaart en antropologie.

  • Gesproken talen
    • Frans