De route van de ongewone smaken

Deze smulroute nodigt je uit om de curiositeiten te ontdekken van het culinaire erfgoed van de streek Terres-de-Meuse

Profil

64 km

Vertrek: Huy
Aankomst: Wasseiges

Smulroute

Chocolade met bier? Belgische whisky? Een koffiebrander? Saffraan? Onmogelijk? Nee, ongewoon!

Originaliteit, verrassingen, verbazende ontmoetingen en culinaire buitensporigheden wachten je langs dit boeiende parcours.

Producenten op de route
Taratata, Caramel et Chocolat
Bibliotheek en museum van de gastronomie: smaken en verrassingen
L'Artisan du Café
The Owl Distillery s.a.
Safran de Cotchia

Taratata, Caramel et Chocolat

Laurence biedt snoepjes met een rijke smaak en op traditionele wijze gemaakt. Ze maakt streekspecialiteiten, maar ook originele creaties zoals de pralines gemaakt van de draf van een wijngaard in Hoei (la Terre) of van bier (le Caillou). Elke drie maanden stelt ze een nieuwe collectie voor die rechtstreeks uit haar verbeelding komt.

Rue de la Mairie
4500 Huy
+32 485 76 97 28
www.taratata-caramel-chocolat.com

Musée de la Gourmandise

Dit museum, een echt culinair curiositeitenkabinet, toont de menselijke zin in lekker eten in al zijn faceten : historisch, archeologisch, etnografisch en artistiek, dankzij ongeveer 1200 authentieke, zeldzame of vreemde voorwerpen, meubelen en schilderijen, van de oudheid tot vandaag.

Chaussée Freddy Terwagne, 132a
4480 Engis
+32 85 31 42 86
www.gastronomica.be

L'artisan du café

Koffiebrander Albert Smets koopt koffiebonen op de internationale markten. Om u de beste kofies te kunnen aanbieden, selecteert hij de oorsprong en de productie van de meest edele bonen, waarna hij persoonlijke mengsels samenstelt. Zijn winkel, een delicatessenzaak, is een echte grot van Ali Baba en dat zorgt voor extra charme.

Grand Route, 132
4537 Verlaine
+32 4 286 23 39
www.artisanducafe.be

The Owl Distillery

De stokerj produceert The Belgian Owl. Deze Single Malt Whisky, ooit uitgeroepen to beste whisky van Europa, wordt gemaakt met gerst uit de eerlijke handel en exclusief geteeld in Haspengouw. Meester-stoker Etienne Bouillon en zijn team bieden u een rondleiding, van de teelt van de gerst tot de proeverij van het afgewerkt product.

Hameau de Goreux, 7
4347 Fexhe-le-Haut-Clocher
+32 4 247 38 14
www.belgianwhisky.com

Safran de Cotchia

Eric en Sabine hebben de traditionele landbouw en veeteelt opgegeven om in 2009 de eerste professionele aanplanting van saffraan in België te lanceren. Vandaag telt ze meer dan 120.000 bollen. De saffraan wordt met de hand geoogst, met respect voor de natuur. In de ateliers worden tal van afgeleide producten gefabriceerd. Originaliteit en harmonie van smaken zijn op de afspraak.

Rue de la Waloppe, 26
4219 Wasseiges
+32 496 54 54 41
www.safrandecotchia.com