Adobestock 225368642 C Opolja (1)Adobestock 225368642 C Opolja (1)
©Adobestock 225368642 C Opolja (1)|Opolja Adobestock

Onze favoriete wandelingen

Ontdek de essentie van ontsnappen en laat je meeslepen door mijn favoriete wandelingen. Verken betoverende landschappen, verdwaal op onvermoede paden en beleef onvergetelijke momenten in het hart van de natuur.

marc.jpegMarc
©Marc

Ontdek mijn selectie must-sees in Terres-de-Meuse

Marc Houbart

Wachnetpromenade

Een gemakkelijke, gezinsvriendelijke wandeling door een overvloed aan natuur aan de rand van Waremme.

De +

– Deze zeer eenvoudige schakeling bestaat uit verschillende kleine lussen die in elkaar passen. Er is geen bewegwijzering nodig. Als je bij elk kruispunt steeds rechtsaf gaat, kom je terug bij je startpunt.
– De wandeling gaat over aangelegde paden en vlonders in het hart van een waterrijk gebied van groot biologisch belang. De route over deze houten pontons, omwegen naar platforms met uitzicht op vijvers vol leven, het gekwaak van de kikkers en het ‘jungle’-aspect van de route zullen de jongste bezoekers verrukken.
– Voor oudere bezoekers is het een duik in een gebied met wilde natuur tussen libellen, vogels, kikkers en een zeer kleurrijke flora in juni-juli. Je komt door omgevingen die barsten van het leven, zoals rietvelden en vochtige bossen.
– Verspreid over het terrein staan educatieve panelen die jong en oud de geheimen van wetlands uitleggen.
– Het terrein kan worden geleend met een “4X4”-achtige kinderwagen.

De –

– Door de aanhoudende droogte van de afgelopen jaren en een natuurlijke neiging tot herkolonisatie van bomen wordt het gebied geleidelijk aan steeds kleiner, wat ten koste gaat van de spectaculaire bloei van de open gebieden en rietvelden. Sommige paden maken deel uit van het knooppuntennetwerk van de provincie Luik en worden gebruikt door fietsers, die soms iets te hard rijden. Wees voorzichtig met kinderen!


Moeras boomkikker wandeling

Het is een gemakkelijke wandeling die ideaal is voor gezinnen in de zomer, zelfs met kleine kinderen.

De +

Deze zeer gemakkelijke tocht begint bij het Village du Saule terrein, een prachtig waterrijk gebied verfraaid met pontons over vijvers, een uitkijktoren, wilgendoolhoven en een speeltuin voor de kleintjes. Een geweldige manier om de wandeling af te ronden. De wandeling zelf is mooi en vrij schaduwrijk. Je komt langs een fontein in de vorm van een kikker die water spuugt. Op een warme dag kun je net zo goed zeggen dat het een roep om water is!”

De –

De route is bijna geheel verhard. De route loopt een heel stuk langs de RAVeL. Met kinderen moet je goed opletten vanwege de toestroom van elektrische fietsen op het parcours!


Promenade de la Pierre

Een gevarieerde wandeling die natuur en erfgoed combineert. Het is een zeer aangename, schaduwrijke route langs de Mehaigne.

De +

– Een zeer schaduwrijke wandeling, deels langs het water.
– De uitzonderlijke lenteflora en prachtige landschappen van de kalksteenvallei van Mehaigne zijn zeker de moeite waard.
– De overblijfselen van het kasteel van Moha: in het seizoen kun je de wandeling combineren met een bezoek aan het kasteel (gratis), of nog een stapje verder gaan en profiteren van een van de vele activiteiten die het team van het kasteel aanbiedt (vraag naar de details): ontsnappingsspel, ritje met de paardenkoets, etc. Al met al kun je een aangename dag doorbrengen met een verandering van omgeving.
– Een niet te verwaarlozen troef in het seizoen is de aanwezigheid van een zeer gezellige bar, goed gevuld met regionale bieren, bij de ontvangstpost van het Château de Moha.

De –

– We zien er geen!!


Beaufort-Solières

Een sportieve wandeling door een prachtig bos in volle bloei in de lente.

De +

– Een sportieve onderdompeling in het bos. Laten we er geen doekjes om winden: het Solières-massief is een van de mooiste bosmassieven van België. Deze wandeling brengt je weg van je dagelijkse routine, langs kabbelende beekjes en door betoverende boslandschappen. Het is moeilijk te geloven dat je je aan de rand van Hoei bevindt. Maar wees gewaarschuwd: met bijna 11 km en een hoogteverschil van bijna 370 m is deze wandeling een verademing! We raden deze wandeling vooral in het voorjaar aan vanwege de uitzonderlijke bloei langs het pad, maar hij is in elk seizoen mooi.

De –

– Deze wandeling kan op bepaalde tijden van het jaar en afhankelijk van het weer erg druk zijn. Liefhebbers van rust moeten deze wandeling vermijden in de zomer en bij overdreven mooi weer.


De promenade van Saint-Fontaine

Tussen de diepe bossen en heldere landschappen van de Condroz door loopt deze wandeling langs het prachtige gehucht Cint of Saint-Fontaine:
zijn oude zandstenen huizen, zijn kasteel… zijn doorwaadbare plaats en zijn vijvers!

.

De +

– Te doen in alle seizoenen, maar de herfst is een wonder omdat de bossen (vooral lariksbossen) dan heel kleurrijk zijn. De landweggetjes zijn ook leuk vanwege de uitgestrekte landschappen die ze bieden over de glooiende heuvels van de Condrus. Het is een pad dat een speciaal soort sereniteit biedt. Het gehucht Cint-Fontaine is zeker een bezoek waard. In het midden van het dorp is er een weg die een beekje doorsnijdt. De wandeling maakt liever gebruik van een brug, maar het ligt voor de hand dat kinderen het plezier van het waden moeilijk zullen kunnen weerstaan!

De –

– We zoeken ze nog steeds!

Dit vind je misschien ook leuk

Sluiten