Ons erfgoed in strips

13 erfgoedplaatsen uit de streek tussen Geer en Maas, in de kijker gezet door talentvolle striptekenaars

Profil

13 tekenaars, 13 erfgoedplaatsen

La Maison du Tourisme Terres-de-Meuse laat je graag kennismaken met 13 erfgoedplaatsen uit de streek tussen Geer en Maas, in de kijker gezet door talentvolle striptekenaars. Het principe is eenvoudig. Aan 13 tekenaars vroegen wij om een erfgoedplaats in Terre-de-Meuse te kiezen en die met een tekening te reconstrueren in de periode die hem of haar het meest aansprak. Het resultaat zijn 13 panelen met daarop een gebouw, een architectonisch geheel... in een periode uit de geschiedenis gaande van de middeleeuwen tot het midden van de 20e eeuw. Het is niet de bedoeling dat ze met de historische waarheid stroken, zelfs de meest ervaren historici hebben moeite met de visuele weergave. We gaan ook geen tijd verspillen aan het zoeken naar anachronismen. We vroegen aan de tekenaars gewoon hoe een plaats er in een bepaald tijdperk volgens hen uitzag, om die dan in hun tekening te verwerken.

Ontdek het erfgoed op een andere manier

Dit parcours door de 9e kunst is een uitgelezen kans om het talent te (her)ontdekken van Waalse tekenaars als Stibane, Dizier, Delvaux, Venanzi, Courtois, Van Linthout, Marc-Renier, Defresne, Pierrephi, Chardez, Pierret, Hachel en Carin, en tegelijk de prachtige gebouwen en landschappen van de streek te bewonderen.
En waarom niet meteen de jongeren op een ludiekere manier vertrouwd maken met ons erfgoed?

Ontdek de 13 plaatsen en tekenaars!

Briefkaart

Je kan de verschillende tekeningen kopen bij het Maison du Tourisme. Wij hebben elke illustratie verwerkt in een briefkaart. Op de keerzijde van elke briefkaart staat de naam van de tekenaar en de afgebeelde plaats.

Wij verkopen ze voor 0,50 cent per stuk.

  • Amay
  • Abbaye de la Paix-Dieu
  • Villers-le-Bouillet
  • Otrange