engis-bd.jpgReprésentation du village d'Hermalle-sous-Huy en dessin dans le plus pur style de la ligne clair
©Hermalle-sous-Huy|Jean-Luc Delvaux

Ons erfgoed in strips

België is het land ter wereld met het hoogste aantal stripauteurs per vierkante kilometer. De 9e kunst, een echt nationaal erfgoed, is aanwezig in een aantal plaatsen in Terres-de-Meuse.
Het Maison du Tourisme nodigt u uit om 13 erfgoedsites te ontdekken in de streek tussen Geer en Maas die in de kijker staan dankzij de talenten van striptekenaars.

13 ontwerpers, 13 erfgoedlocaties

Het principe is eenvoudig. We hebben 13 illustratoren gevraagd om een erfgoedlocatie in de regio Terres-de-Meuse te kiezen en deze opnieuw te tekenen in de periode die hen het meest aansprak. Het resultaat zijn 13 panelen met een gebouw, een architectonisch ensemble… in een periode van de geschiedenis variërend van de Middeleeuwen tot het midden van de XXe eeuw.

Het gaat hier niet om het herstellen van de historische waarheid, zelfs de meest doorgewinterde historici hebben moeite met visuele representatie. Ook zullen we geen plezier beleven aan het spotten van de enkele anachronisme. Wat we de kunstenaars vroegen was om te laten zien hoe zij een site in een bepaalde tijd zagen en dat in hun tekeningen weer te geven.

Ontdek erfgoed op een andere manier

Deze reis door de 9e kunst is een fantastische gelegenheid om het talent van Waalse striptekenaars zoals Stibane, Dizier, Delvaux, Venanzi, Courtois, Van Linthout, Marc-Renier, Defresne, Pierrephi, Chardez, Pierret, Hachel en Carin te (her)ontdekken, en dat alles terwijl je geniet van de architecturale en landschappelijke schoonheden van de streek.
En waarom niet van de gelegenheid gebruik maken om jongere bezoekers op een leukere manier kennis te laten maken met erfgoed.

Ansichtkaart

Je kunt de verschillende tekeningen kopen bij het Maison du Tourisme. We hebben elke illustratie gereproduceerd als ansichtkaart. Op de achterkant staat de naam van de kunstenaar en de afgebeelde plaats.

We verkopen ze voor €0,50 per stuk.

Dit vind je misschien ook leuk

Sluiten