Adobestock C Mirko VitaliAdobestock C Mirko Vitali
©Adobestock C Mirko Vitali|Mirko Vitali Adobestock

Terrassen om van de zon te genieten

in Terres-de-Meuse

Geniet van een moment met vrienden, onder de zon, op een van de mooiste terrassen van Terres-de-Meuse!

Wondercom 7Wondercom 7
©Wondercom 7
Justine Toussaint

Ambassadeur
Terres-de-Meuse

Ju onderweg

La Clandestine in Huy

de meest intieme

De discrete voorkant van La Clandestine in de Rue Griange (op een steenworp afstand van de Grote Markt) wijst op een klein paradijselijk hoekje. En dat is ook zo, binnen in deze mooie kantine die slow food, biologisch en lokaal in de schijnwerpers zet. Boven vind je een charmant terras, half zonnig, half in de schaduw, precies zoals jij het wilt. Hier kun je achterover leunen en genieten van de heerlijke gerechten die met zorg zijn samengesteld door Diane en Marie. Natuurlijk vergezeld van een lokaal biertje, kombucha of glas natuurlijke wijn.

Tijden: Woensdag tot en met zaterdag lunch en diner, zaterdag lunch, zondag, maandag en dinsdag gesloten.

Pampa Bar in Statte

de zonnigste

Gelegen aan de oevers van de Maas, in de haven van Statte, biedt de Pampa Bar een subliem uitzicht op het water en de haven. Je waant je ergens anders, bijna op vakantie, zonder de stad Hoei te verlaten. Je voelt je hier meteen thuis: Pauline en Marie verwelkomen je met een glimlach en stellen je hun heerlijke mediterraan geïnspireerde tapas voor. Voeg daar een cocktail of een glas natuurlijke wijn aan toe, wijselijk aanbevolen door Davy… Je zult niet meer weg willen!

Tijden: Woensdag tot en met zondag lunch en diner, maandag en dinsdag gesloten.

Zuiver staatssap

de meest gebruiksvriendelijke

Vraag je je af waar je op maandag een aperitiefje kunt drinken? Zoek niet verder! Justine (aka Ju on the road”) en Davy (dezelfde aardige man die advies geeft over wijnen bij Pampa), hebben op maandag hun intrek genomen op het terras van Pampa Bar, in Port de Statte. Met hun Pur Jus bawette bieden ze natuurlijke wijnen aan, vergezeld van kleine gerechtjes bereid door Lulu om te knabbelen en te delen. Voor een warm moment met vrienden, een aperitief dat eindeloos doorgaat, een perfecte zonsondergang aan het water, in een ultravriendelijke sfeer met muziek. We zien je daar elke maandag, toch?

Uren:De hele zomer! Op zondag tijdens evenementen (volg @purjus.vin op Facebook en Instagram) en op maandag vanaf 17.00 uur op het terras van de Pampa Bar (het Pampa restaurant is op maandag gesloten, wijnen en gerechten aangeboden door Pur Jus), aan de Port de Statte.

Naxhelet in Wanze

de stilste

Naxhelet is een geliefd deel van de Terres-de-Meuse regio, zowel om zijn ongelooflijke architectuur, golfbaan en wellnessfaciliteiten als om zijn sublieme buitenleven. Er is ook een 4-sterrenhotel en twee restaurants (de Cuisine en het Clubhuis), met comfortabele terrassen, waar je alleen de vogels hoort fluiten (en een paar golfers). Een echt groene omgeving met uitzicht op de valleien van de Mehaigne en de Maas, waar mensen komen om nieuwe energie op te doen, achterover te leunen en te genieten van heerlijke gerechten gemaakt met lokale, seizoensgebonden producten.

Uren: dagelijks geopend

La Terrasse des Lilas in Huy

een zeelucht aan de oevers van de Maas

Het terras van Lilas, de eerste bar-péniche in Terres-de-Meuse, biedt een uitzonderlijk kader aan de rivier, met een prachtig uitzicht op het Fort van Huy. Het is de perfecte plek om te genieten van een drankje, een spritz of een speciaal streekbiertje. Het is de perfecte plek om te genieten van een drankje, een spritz of een speciaal streekbiertje, voordat je aan tafel gaat.

Uren: variabel (zie Facebook)

Hosdent Pop Up Bar

Ephemerale zomerbar op de boerderij van Cortil! Een idyllische omgeving in het hart van het natuurpark Burdinale Mehaigne en op een steenworp afstand van het dorp Le Saule.

Uren: variabel (zie Facebook)

Sluiten