jehay-c-chateau-de-jehay-1.jpgPaysage d'automne avec arbres et feuilles mortes
©Château de Jehay

6 prachtige herfstwandelingen

in Terres-de-Meuse

Het najaar is een van de mooiste seizoenen voor wandelingen in Terres-de-Meuse.

We bieden 6 gevarieerde routes, perfect voor een herfstuitstapje met familie of vrienden, om uit te kiezen naar gelang je wensen.

1. Promenade de la Rochette

De wandeling vertrekt in het centrum van het dorp Villers-le-Temple en brengt je naar de site van La Rochette in de vallei van Fond d’Oxhe. De route van 9,5 km voert je langs de wegen en paden van een van de mooiste dorpen in de regio, ooit de zetel van een commanderij van de Tempeliersorde. Vandaar de naam! Onderweg: La Rochette. Een bijzondere prehistorische rots waar talloze voorwerpen uit het neolithicum zijn gevonden, vooral gereedschap. Ze worden nu tentoongesteld in het Curtius Museum in Luik.


2. Pont-de-Bonne promenade

In het hart van de Condroz loopt deze route van 7,2 km vanuit Pont-de-Bonne langs de oude spoorlijn 126, nu bekend als de Ravel. Dit is een zeer aangenaam pad, dat we al snel verlaten om ons bij een ander pad langs de Hoyoux te voegen. Je passeert het oude station van Vyle-Tharoul (of wat er tenminste van over is), voordat je voorzichtig de weg oversteekt om via het bos het gehucht Limet te bereiken.


3. Vieux-Waleffe promenade

Gelegen in de gemeente Villers-le-Bouillet, op een van de hoogste punten van Haspengouw, is Vieux-Waleffe een karaktervol dorp, gericht op de landbouw, met zijn lokale stenen huizen, kleine kerk en mooie boerderijen.

Ik hield van de diversiteit van de landschappen tijdens de wandeling, van weidse open vlaktes tot kleurrijke beboste gebieden tot de weilanden van het dorp Warnant-Dreye ernaast (dat ook een heel mooi Haspengouws dorp is, laat dat duidelijk zijn).


4. Saint-Fontaine en de vijvers


5. De Promenade de la Pierre


6. De Wachnet promenade

De Wachnet wandeling is de ideale gezinsuitstap. In het hart van Haspengouw werd dit gebied enkele jaren geleden speciaal ontwikkeld: educatief parcours, vlonders… Het ecologische parcours neemt ons mee op ontdekkingstocht door de verschillende zones van de site.

Je kunt er kikkers horen en veel vogels bekijken.

Dit vind je misschien ook leuk

Sluiten