Jehay04Jehay04

Halloween: plaatsen om te huiveren van genot

Duik in het hart van angst en betovering op plekken die je de rillingen over de rug doen lopen! De nacht van de heksen in het kasteel van Jehay en de griezelige mysteries van de kapel van Bonsecours in Vieux-Waleffe wachten op je voor een onvergetelijke ervaring. Bereid je voor op betoverende momenten waar duistere geheimen en legendes samen een adembenemende sfeer creëren. Ben je klaar om te griezelen?

De nacht van de heksen

Aan het einde van oktober zijn de heksen terug op Kasteel Jehay voor een avond die je zal doen huiveren… van plezier!”

Willen de durfallen onder jullie de kasteeldeuren open durven duwen en zich onderdompelen in de enge heksenwereld?

Een spookkasteel voor een avond, Kasteel Jehay verwelkomt jong en oud voor een angstaanjagende… maar vooral onvergetelijke avond, met entertainment, poppentheater, voorstellingen, concerten…

Wil je ook de griezelpaden betreden en de confrontatie aangaan met monsters en geesten?

Wil je deelnemen aan de verhalenvertellende, fakkelverlichte wandelingen in het park als onderdeel van de griezelpaden?

De heks van Vieux-Waleffe

In het dorp Vieux-Waleffe in Haspengouw is de legende van Appolonie, de heks met de gouden hoef, nog springlevend! In de Middeleeuwen werd de arme dame beschuldigd van hekserij nadat een ziek paard voor haar deur stierf. Ze werd verbrand op de brandstapel, waar nu de Bon Secours kapel staat. Het is een vreemde, mystieke plek, in de schaduw van zes prachtige lindebomen. Om meer te weten te komen over deze Haspengouwse legende, trek je je wandelschoenen aan en waag je je op de paden van Vieux-Waleffe voor een gemakkelijke wandeling van 8 km.

Sluiten