Pontromainsolieresjdp CopyrightvirginiekarikesePontromainsolieresjdp Copyrightvirginiekarikese
©Pontromainsolieresjdp Copyrightvirginiekarikese|Virginie Karikese

De schat van de Gatte d'or

Schattenjacht

Dit weekend hebben we een schattenjacht uitgeprobeerd in Terre-de-Meuse, en meer specifiek in de Vallée de la Solières, een magische en prachtige plek. Het was een schattenjacht die erg in de smaak viel bij onze kinderen, groot en klein!

picture-56-1617111680.jpg
Voorgesteld door

De verhuizende familie

Terres-de-Meuse ambassadeurs

De route begint bij het Ben-Ahin Ecomuseum aan de oevers van de Maas, waar je een houten kist vindt onder de trap aan de achterkant van het gebouw (waar je ook de ingang van het museum vindt).
In deze kist vind je het boekje (in het Frans of Nederlands) met de raadsels, die je moet oplossen om de schatkist te openen!

Alles wat je hoeft te doen is het antwoord vinden!

De route:

Na het lezen van de kleine legende van Massart en Mattlet en het beantwoorden van het eerste raadsel, moet je naar de hoofdweg gaan om het begin van de route te bereiken.

Hier gaan we! Een tip: let goed op de kaart en de nummers. Je moet zien waar de raadsels staan en ze op tijd beantwoorden! Zodat je niet terug hoeft te keren (ik ben er geweest…)!

De route voert je langs de Solière. Je doorkruist verschillende landschappen, tussen weilanden en bossen. We waren meteen verliefd op deze plek! We wilden zelfs elk pad af om elk hoekje en gaatje te verkennen.

U maakt een korte omweg naar een oude kruitfabriek, die nu is omgebouwd tot gîte, en u komt zelfs langs een schuilplaats in de rotsen, die duizenden jaren geleden werd bewoond door prehistorische jager-verzamelaars!

De route voert u geleidelijk omhoog naar het zeer mooie dorpje Sarte, met zijn prachtige lokale stenen huizen. Hier kun je ervoor kiezen om het baken te blijven volgen (dit deel maakt de wandeling 3,4 km langer) of de kortere route te nemen en alleen de 5,1 km lange speurtocht te doen.

Praktische informatie:

  • Afstand: lus van +- 5,1 km (en 8,5 km als u de bewegwijzering blijft volgen zonder de binnenweg te nemen)
  • Tijd: ongeveer 3 uur; tijd om de raadsels te beantwoorden en te genieten van een snackpauze

  • Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk. Het klimt, maar heel geleidelijk.
  • Aanduidingen:volg de blauwe rechthoekige driehoek
  • Begin en parkeergelegenheid: Avenue de Beaufort 65 – 4500 Huy. Je kunt het steegje vlak voor het ecomuseum inrijden en er zijn een paar parkeerplaatsen langs de Maas. Zoals hierboven beschreven staat de kist met de fascicule en de schat in het museum onder de ingangstrap (aan de achterkant van het gebouw aan de kant van de Maas)
  • Honden toegestaan, maar aangelijnd.

Geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar (je moet wel kunnen schrijven of het voor ze doen). Neem goede schoenen mee, want sommige paden zijn erg modderig bij nat weer (erg glad!) en sommige paden zijn steil.

De Solière-vallei is een natuurgebied “Natura 2000”. Het is daarom ten strengste verboden om iets te plukken, hoe verleidelijk ook! Respecteer na je picknick de natuur en neem ALLE afval mee of gooi het in de eerste afvalbak die je tegenkomt.

Sluiten