Vue de HuyVue de Huy

Totemus schattenjacht

om Huy te ontdekken

We denken vaak dat we een stad, een dorp, een streek kennen, omdat we er geweest zijn, we er doorheen gereden zijn, we er iets gedronken hebben, meestal op de Grote Markt, maar weten we echt wat het verbergt?

picture-60-1649935213.jpg
Voorgesteld door

Ophélie - Mon Petit Bazar Blog

Terres-de-Meuse ambassadeurs

Totemus

een 100% gratis applicatie!

Download de gratis applicatie Totemus voordat je aan je avontuur begint. Je vindt er wandelingen voor alle niveaus. In Terres-de-Meuse zijn er momenteel 3 wandelingen, één in Huy, één in Modave (een circuit dat je met de auto aflegt) en één in Meeffe (Wasseiges).

Vorige zondag besloot ik wat tijd te nemen om van de zon te genieten door een stad te ontdekken die ik nog nooit echt had bezocht. Om deze wandeling een leuke twist te geven en zoveel mogelijk te weten te komen over de geschiedenis, besloot ik voor het eerst gebruik te maken van de TOTEMUS-app, die bijna overal in Wallonië toteezjachten aanbiedt.

Het is een schattenjacht die wandelen, cultuur en ontdekking in heel Wallonië combineert. Een leuke manier om je kinderen bij je avonturen te betrekken!

Daar ben ik dan, op ontdekkingstocht naar de mooie stad Hoei, waarvan het fort uitkijkt over de collegiale kerk en de Maas. We hebben ons deze keer niet in het fort gewaagd, maar door de vele versterkte straatjes gezworven, de vestingmuren bewonderd, de bruggen overgestoken, waaronder een brug die er niet uitzag om over te steken, bedankt TOTEMUS, een goed verborgen klooster ontdekt, de MUUR van Huy beklommen en in anderhalf uur jagen een paar jaar geschiedenis weggeveegd. We dronken een Léopold7, aten een hapje bij Pastel niet ver van de Grote Markt en hadden vooral een geweldige tijd. Ik kan nu zeggen dat ik Huy, la Belle Ville, heb gezien, maar ik kom zeker terug voor het fort.

En jij? Ken jij Huy echt?

Sluiten