IMG_8210.jpg
©Ju on the road

Totemus schattenjacht

Meeffe

Heldere zonneschijn en zin om de benen te strekken… Dat zijn minstens twee goede redenen om je wandelschoenen aan te trekken en de Terres-de-Meuse te gaan verkennen! Ter afwisseling van de traditionele wandelingen wil ik vandaag een andere activiteit voorstellen…

De Totemus schattenjacht is een perfecte combinatie van wandelen en ontdekken. Het is een leuke ervaring die het midden houdt tussen schatzoeken en geocaching… Perfect om te leren en te wandelen in de frisse lucht terwijl je plezier hebt!

Wondercom 7Wondercom 7
©Wondercom 7
Voorgesteld door

Justine

Terres-de-Meuse ambassadeurs

Totemus

een 100% gratis applicatie!

Download de gratis applicatie Totemus voordat je aan je avontuur begint. Je vindt er wandelingen voor alle niveaus. In Terres-de-Meuse zijn er momenteel 3 wandelingen, één in Huy, één in Modave (een circuit dat je met de auto aflegt) en één in Meeffe (Wasseiges).

Meeffe, een historisch boerendorp

Voor mijn eerste Totemus-uitstapje koos ik een route door het Haspengouwse landschap
“Verhalen van de landbouw: Meeffe en zijn omgeving”. Een goed excuus om deze streek van open landschappen te ontdekken,
zijn bloemrijke landschappen, mooie dorpjes en belangrijk gebouwd erfgoed

Op het kruispunt van de provincies Luik en Namen is Meeffe al eeuwenlang een belangrijk boerendorp.

We leren dat in de 19e eeuw een nieuwe technologie het dagelijkse leven van de dorpelingen en hun manier van verplaatsen kwam verstoren… Het was de vicinal. Met andere woorden, de eerste spoorweg. Vanaf het oude station begint de rondleiding om Meeffe en haar geschiedenis te ontdekken.

Vanaf de eerste momenten moet je je in het zweet werken en goed opletten om de raadsels op te lossen en verder te komen op de route. Maak je geen zorgen, het is heel toegankelijk. Eerlijk gezegd was de enige moeilijkheid op de route het vinden van de inscriptie van een datum op de Ferme du Prieuré… Of we werden verblind door de zon, of het is niet echt zichtbaar… Kortom, voor dit antwoord is Google je vriend, net als voor ons.

Je moet de raadsels een voor een oplossen totdat je de schat bereikt (een nepschat, het is meer een locatie), die je kunt vinden dankzij geografische coördinaten die je gaandeweg kunt decoderen. Ook al is deze totempaal fictief, het blijft spannend om het einde te bereiken!

De toteez

vouchers om in te ruilen voor cadeaus!

Geen echte schat aan het eind van de wandeling… Maar cadeautjes die je even later kunt winnen! Door deel te nemen aan de speurtochten kun je totems en punten verdienen en verzamelen die “toteez” worden genoemd. Deze toteez kunnen worden ingewisseld in de geschenkgrot op de Totemus website voor vouchers voor activiteiten met partners. Is dat niet geweldig?

Een geweldige wandeling om samen met vrienden te ontdekken! Aarzel niet om het Maison du Tourisme te vermelden op uw volgende Totemus-uitstappen in Terres-de-Meuse!

Sluiten