Moulin-de-ferrieres-44.jpgMoulin De Ferrieres

Een weekend

in de Moulin de Ferrières

Wat dacht je ervan om een paar kilometer van huis te ontsnappen? Afstand maakt niet uit, zolang we maar een manier vinden om er even tussenuit te gaan!

Wondercom 7Wondercom 7
©Wondercom 7
Getest door

Justine

Terres-de-Meuse ambassadeur

In de streek Terres-de-Meuse biedt de Molen van Ferrières een warm onthaal in een betoverende natuurlijke omgeving. De molen en zijn maalderij, omringd door bos en boomgaard, zijn gerestaureerd en herbergen nu een toeristisch informatiecentrum, een bakkerij en een gloednieuwe gîte. Het is ook de ideale uitvalsbasis om het natuurpark Burdinale-Mehaigne te verkennen.

Een authentieke plek met een rijke geschiedenis

Je zou het zo gek niet bedenken, maar er zijn genoeg natuurplekjes in Terres-de-Meuse… Er zijn een aantal herbronnende en authentieke plekken waar je je kunt losmaken en genieten. Moulin Ferrières is er een van! Je merkt het vanaf het eerste moment dat je aankomt (er is hier geen netwerk, en dat is goed voor je!) Ondanks de nabijheid van de snelweg E42 lijkt de Moulin verscholen te liggen tussen bossen en boomgaarden, zachtjes geflankeerd door de Fosseroule. Of de beek Lavoir?

De plek is historisch: de meeste elementen van dit architecturale complex dateren uit de eerste helft van de 18e eeuw. Maar de oorsprong van de molen gaat veel verder terug: de eerste vermelding dateert uit 1424!

Le Grenier du Moulin,

een comfortabele gîte in het hart van de boomgaarden

Aangekomen op het terrein, werd ik hartelijk verwelkomd door Marie. We lopen door de mooie binnenplaats, langs het pas opgestarte wiel, en door naar de gîte: “Le Grenier du Moulin”. Deze is onlangs gerenoveerd om plaats te bieden aan 6 personen. Benjamin Paillhe, een ontwerper van Restore Design (een van de bekendste Luikse boetieks voor gerecyclede decoratie), was verantwoordelijk voor de restauratie en inrichting van het pand.

Bij binnenkomst raakte ik meteen in de ban van de plek. De grote woonkamer met zichtbare balken herbergt een volledig uitgeruste keuken, de eetkamer en een lounge (met een enorme televisie voor geweldige filmavonden). Er staan 2 Léopold 7-bieren en koekjes van speltmeel op tafel om meteen in de stemming te komen.

De gîte is voorzien van alle moderne gemakken en apparatuur. 3 ruime slaapkamers met twinbedden en een badkamer met wasmachine en droogkast. Beddengoed en handdoeken zijn aanwezig. In de zitkamer zijn documentatie over de streek, spelletjes en boeken beschikbaar, aan alles is gedacht voor een aangenaam verblijf.

Al het meubilair is van Restore Design, je herkent meteen de lichtarmaturen van gerecycled hout.

Het startpunt voor een heleboel wandelingen en activiteiten!

Meer dan 70 km aan wandelpaden zijn bewegwijzerd in het Héron-gebied. In totaal zijn er 6 routes die de kleine dorpjes in de gemeente met elkaar verbinden. Bij het toeristenbureau van Moulin Ferrières kun je ook fietsen huren: elektrische fietsen en mountainbikes.

Sluiten