Copie-de-Terres-de-Meuse-Condroz-Trekking-et-Voyage-18.jpgCoucher de soleil dans le Condroz Trekking et Voyage
©Trekking et Voyage

Ontdek de Condroz

Ik wilde het al een tijdje met jullie hebben over een regio die mij bijzonder na aan het hart ligt: de Condroz, en meer specifiek de Terres-de-Meuse. Ontdek de reportage die ik heb gemaakt in deze streek die mij zo na aan het hart ligt.

FB_IMG_1676366265989.jpg
Maxime

Ambassadeur
Terres-de-Meuse

De Condroz

Een onvermoede rijkdom

Het landschap van de Condroz is een uitgestrekt golvend plateau, bebost op de bergkammen en bedekt met weilanden in de valleien. Veeteelt en landbouw spelen hier nog steeds een belangrijke rol. Ik ken deze landschappen goed. Ik ben geboren in de Condroz, in Clavier om precies te zijn, en het is hier dat ik een voorliefde voor natuur en wandelen heb ontwikkeld. Ik vond het geweldig om samen te werken met het Office du Tourisme des Terres-de-Meuse en een reportage te maken over het land van mijn jeugd.

Met zijn karaktervolle gehuchten en dorpen, romaanse kerken en kastelen uit verschillende tijdperken is de Condroz ongelooflijk rijk aan gebouwd erfgoed. Vervoz, Saint-Fontaine, Saint-Séverin, petit Modave, Vyle, Tibiémont… zijn slechts enkele van de juweeltjes waar ik ben gestopt.

In mijn verslag krijg je een idee van deze natuurlijke en erfgoedrijkdom en ontdek je onder andere twee prachtige wandelingen, waarvan er een langs het beroemde kasteel van Modave voert.

Nieuwe mensen ontmoeten

Dit verslag werd ook doorspekt met mooie ontmoetingen en culinaire ontdekkingen die de gastvrijheid van de Condrusiërs en hun kunst om streekproducten te laten schitteren, bevestigen.

Waar je op een leuke plek een aperitiefje kunt drinken, waar je kunt eten, zal na het lezen van dit artikel geen geheimen meer voor je hebben.

Ja, je vindt ook mijn boeiende ontmoetingen met Jean-Marie & Jacqueline Hoyou-Lamer, imkers bij Clos des abeilles in Terwagne. En die met Roger Divan, die cider maakt in de Vallée du Triffoy (Marchin).

De Condroz op video

Sluiten