Village de PailhePrés fleuri avec une ferme en pierre en arrière plan dans le village de Pailhe
©S. Pêcheur

Dinsdag in de Condroz

Natuur in de Condroz

We beginnen deze mooie dag met het ontdekken van de Condroz met de emblematische Petit-Modave wandeling.

Weg vanaf het kasteel langs de prachtige beukenlaan en door het bos dat leidt naar het niveau van het vroegere Petit-Modave, een dorp dat nu verdwenen is.

U komt uiteindelijk aan in het natuurreservaat en Val Tibiémont. Een geïsoleerde en tijdloze plek, omringd door bossen en badend in de Hoyoux. Dit gehucht vertegenwoordigt een van de mooiste beelden van de Condroz.

Praktische informatie

  • Begin : rue du Parc, 4 à Modave
  • Afstand : 7,6 km
  • Aanduidingen : rode ruit

Een inspiratie voor Versailles

In het centrum van België ligt de bestemming Terres-de-Meuse, vol geheimen en emblematische monumenten. En een van de bekendste gebouwen is zeker het kasteel van Modave.

Het kasteel ligt op een rotspunt 60 meter boven de vallei van Hoyoux en biedt een uitzonderlijk uitzicht op het omliggende platteland.

Wist je dat hier ooit een zeer beroemde watermachine stond?

Een watermolen gebouwd door Rennequin Sualem uit Luik, die destijds werd gebruikt om het water van de Hoyoux naar het kasteel te brengen voor huishoudelijk gebruik en om de tuinen te besproeien. Het was een model dat zelfs indruk maakte op de ingenieurs van Lodewijk XIV, die er een bestelde om het kasteel van Versailles te bevoorraden!

Schattenjachten voor het hele gezin

Ben je op zoek naar iets om met het hele gezin te doen? Precies wat u zoekt, in Terres-de-Meuse hebben we een aantal onvergetelijke ervaringen voor u om van te genieten met de kinderen! Speeltuinen, sportactiviteiten en zelfs speurtochten waarmee je spelenderwijs de omgeving, het plaatselijke erfgoed en de anekdotes kunt ontdekken.

In Modave, Marchin, Clavier of Tinlot kun je een van de speurtochten ontdekken die gebaseerd zijn op plaatselijke legendes!

Let op, als het regent, blijf dan niet binnen maar ga op pad om de mooiste plekjes van de Condroz te ontdekken dankzij de toeristische rally.

Tussen natuur, erfgoed, bijzondere dorpjes en gehuchten kun je niet anders dan verrast worden door de regio. Ga naar het Syndicat d’Initiative “Entre Eaux et Châteaux” in Pont de Bonne om je brochure op te halen en het avontuur te beginnen!

Zet sterren op je bord

Als je in de Condroz bent en jezelf echt wilt verwennen, moet je weten dat het met een Michelin-ster bekroonde restaurant “Le Coq au Champs” zijn menu’s aanbiedt als Take Away.

Bekroond door de Michelin-gids en bekroond met een 17,5/20 beoordeling door de Gault et Millau-gids, belooft dit restaurant een hoogwaardige service en keuken. Christophe Pauly is uitgeroepen tot chef-kok van het jaar 2021.

Sluiten