Distillerie Belgian OwlFerme en carré au milieu d'un champ d'orge
©Trekking et Voyage

Donderdag in Haspengouw

Een ochtendwandeling

Wek vroeg op voor een verkwikkende wandeling! Ampsin en zijn voormalige mijnbouw geven hun charmes prijs via de Promenade Les Maîtres du feu. Een heuvelachtige en gevarieerde route, verrijkt met talrijke paden en doorgangen door het bos. Je neemt ook een deel van de route van de oude vicinal Verlaine-Ampsin.

De plus:Bij het bereiken van de steengroeve van Ampsin verlaat je de route en geniet je van dit natuurgebied waar de natuur haar rechten heeft teruggeëist.

Als u zin hebt in een eenvoudigere route, ideaal voor kinderen, laten we dan de rondleiding door de grindgroeve van Amay doen. Dit meer, erkend als Wetland of Biological Interest, is aangelegd met rietvelden, zacht glooiende oevers, een wandelpad en boom- en struikaanplantingen. Er zijn maar liefst 120 vogelsoorten geregistreerd op deze plek.

Tijd voor een pauze

Wat dacht je van een picknick in Italië? Bij delicatessenwinkel Bianca Collina kun je je volproppen met heerlijke producten met mediterrane smaken. Een verandering van omgeving gegarandeerd voor een gastronomische lunch.

Een gevel uniek in Europa

Kasteel Jehay

Het historische erfgoed van de streek Terres-de-Meuse is rijk aan sites en monumenten. Ga vanaf 14.00 uur naar het Château de Jehay. Dit kasteel, omgeven door een slotgracht, is een zeldzaam voorbeeld van de Mosaanse stijl. De geblokte gevel is uniek in Europa. Het “Cabinet de curiosités de Jehay” en tijdelijke tentoonstellingen laten bezoekers twee bijzondere aspecten ontdekken van deze enorme en opmerkelijke collectie kunstwerken van de voormalige eigenaars. Een brug leidt naar de tuinen in “Italiaanse stijl”, met opmerkelijke bomen, een lindenlaan, waterpartijen en bronzen beelden. Mis de voormalige 19e-eeuwse moestuin niet, een uitnodigende plek om te dagdromen.

Dompel jezelf onder in Belgische whisky!

Een plek voor fijnproevers

De geur van whisky heeft je eetlust opgewekt en je hebt zin om samen wat quality time door te brengen? Philippe Fauchet en zijn vrouw bieden heerlijke afhaalmenu’s aan. Een pure, inventieve, moderne keuken die sterren in je ogen tovert!

Artusi is een gezellige trattoria met een atypische inrichting waar je je kunt onderdompelen in het beste van de Italiaanse levensstijl. Mis hun heerlijke afhaalpizza’s niet!

Misschien geef je de voorkeur aan de mediterrane keuken? Ga dan naar Jardin du Sud!

Sluiten