hameau-saives-c-etienne-lorea.jpgHameau de Saives - Faimes
©Hameau de Saives | Etienne Lorea

Bouwwerken

Ontdek de architecturale schatten van Haspengouw, Condroz en het natuurpark Burdinale-Mehaigne, waar geschiedenis en schoonheid samenkomen om gebouwde ensembles van zeldzame elegantie te creëren. Laat je betoveren door de tijdloze sfeer van deze landschappen, waar de architectuur harmonieus samengaat met de omringende natuur. Er staat je een authentiek avontuur te wachten, onderbroken door architecturale ontdekkingen die je zintuigen zullen verbazen en je nieuwsgierigheid zullen voeden.

Architectonische ensembles

In Haspengouw

De regio biedt een belangrijk en gevarieerd erfgoed. Er zijn niet alleen specifieke getuigenissen uit alle tijdperken bewaard gebleven, maar ook architecturale ensembles die, verbonden met hun natuurlijke en historische omgeving, het verlangen herstellen om meer te weten te komen over bepaalde periodes uit het verleden. Veel dorpen vertellen een beter verhaal over het verleden van hun inwoners dan welk boek dan ook. Warnant, Vieux-Waleffe, Limont, Haneffe, Donceel , Chapon-Seraing, Bodegnée, Viemme, Geer en Hollogne-sur-Geer of het centrum van Berloz hebben nog een deel van hun historische hart, waaronder een kasteel in harmonie met de kerk, de boerderijen en de oude huizen van het dorp. Een groep zoals het gehucht Saives (Faimes) met zijn kapel en twee châteaux fermes herinneren aan de pracht van de 18e eeuw, het tijdperk van de Verlichting.

In het Parc naturel

In het Parc naturel des vallées de la Burdinale et de la Mehaigne zijn de dorpen en gehuchten Couthuin, Marsinne, Lavoir, Envoz, Fumal, Burdinne, Huccorgne, Hosdent opmerkelijk vanwege hun harmonieuze landelijke ensembles.

In de Condroz

In de Condroz is Vervoz ongetwijfeld een van de meest evenwichtige architectonische en milieusites. Linchet, Barse, Terwagne, Marchin, Jamagne, Villers-le-Temple, Saint-Fontaine, Pailhe en vooral Ocquier zijn dorpen die hun traditionele architectuur hebben weten te behouden ondanks de steeds verder oprukkende stadsontwikkeling.

Dit vind je misschien ook leuk

Sluiten