00006131 Ftpl P.fagnoul Wallonie Insolite Musée De La Gourmandise00006131 Ftpl P.fagnoul Wallonie Insolite Musée De La Gourmandise
©00006131 Ftpl P.fagnoul Wallonie Insolite Musée De La Gourmandise|FTPL P. Fagnoul
Ongebruikelijke duik bij

Fijnproevers museum

Ontdek een uniek museum in België! Deze charmante plek zal fijnproevers, lekkerbekken, gastronomen en zelfs mensen met een onverzadigbare eetlust aanspreken, omdat het de geschiedenis van koken en eten op een nieuwsgierige en onderhoudende manier vertelt, van de Oudheid tot nu.

Duik in de culinaire geschiedenis

Ingebed in de prachtige 17eeeuwse gewelfde zalen van de Ferme castrale herbergt dit museum een collectie van bijna 1200 zeldzame en ongewone voorwerpen, meubels en schilderijen, die een breed scala aan onderwerpen met betrekking tot gastronomie en tabak behandelen, van de Oudheid tot nu. Het eclecticisme van de tentoongestelde voorwerpen, zoals de fiduciaire houder, de zageman, de bousillé en de vliegenkast, wekt de interesse van de bezoekers, terwijl de gids hen uitnodigt om het gebruik van deze curiosa te raden, wat het bezoek pittig en onderhoudend maakt.

Bezoeken aan het museum worden altijd begeleid, zodat bezoekers kunnen worden vergezeld door een gids die het verhaal van het koken op een boeiende en humoristische manier vertelt en zich aanpast aan zijn publiek.

Het museum wordt aangevuld door de grootste gastronomiebibliotheek van België, die meer dan 20.000 kookboeken en duizenden andere documenten bevat. Het is een van Europa’s grootste bibliotheken over dit thema, met verschillende onderwerpen zoals eten, servies en tabak. Deze boeken kunnen op schriftelijk verzoek en op afspraak worden geraadpleegd.

In de taverne van het museum staan oude recepten uit deze indrukwekkende boekenverzameling, voor een echte culinaire onderdompeling in het verleden.

In aanvulling hierop organiseert het museum begeleide wandelingen om een bijzonder gastronomisch erfgoed te verkennen: eetbare wilde planten.

Praktische informatie

Adres

132 A Chaussée Freddy Terwagne, Engis

Prijzen

Volwassene--
Tarief kind--
Artikel 271,25€
Meer info
Sluiten