Les_Waleffes_CH0-c-Jean-Pol-Grandmont-1.jpgChâteau de Waleffe
©Château de Waleffe|Jean Pol Grandmont

Kasteel Waleffe

Gelegen in een uitzonderlijk mooie omgeving met omheinde landbouwgrond, is Château de Waleffe al dertien generaties in het bezit van de familie de Potesta.
In de zuiverste klassieke stijl heeft dit 18e-eeuwse kasteel een uitzonderlijk rijke interieurdecoratie in de stijl van Louis XIV en Louis XV.

Een juweel van klassieke architectuur

Het Château de Waleffe Saint-Pierre, gelegen in Les Waleffes (Faimes), is een belangrijk erfgoed in Wallonië. Het werd gebouwd in de 18e eeuw en is een opmerkelijk voorbeeld van de bouwstijl uit die tijd. Het kasteel heeft een weelderige inrichting en meubilair geïnspireerd op de smaak van de 17e eeuw. Het speelde ook een historische rol tijdens de Tweede Wereldoorlog, toen het diende als schuilplaats voor een groep van het Geheime Leger. Vandaag de dag behoort het kasteel toe aan de familie de Potesta de Waleffe.

Het terrein van het kasteel, heringericht in de 19ee eeuw, biedt een schilderachtige omgeving met een tweehonderd jaar oude haagbeuk en een lindenlaan. De binnenplaats heeft geborduurde gazons en bloemperken, versierd met 18e-eeuwse terracotta beelden. Het kasteel biedt ook moduleerbare zalen voor uw prestigieuze evenementen, evenals gastenkamers voor een luxueuze ervaring.

De site Waleffe-Saint-Pierre omvat andere uitzonderlijke gebouwen die getuigen van de geschiedenis van Luik. Het kasteel en de kasteelhoeve herinneren aan de banden met de prins-bisschoppen van Luik. In de kruidenwinkel van het kasteel wordt de traditionele kennis van geneeskrachtige planten tentoongesteld en kunnen bezoekers een onderdompeling beleven in de wereld van kruiden en natuurlijke remedies. Tijdens workshops en demonstraties kunnen bezoekers de deugden van planten ontdekken en de kunst van fytotherapie ontdekken.

Sluiten