Château De Warfusée C Okapi07 (1)Château De Warfusée C Okapi07 (1)
©Château De Warfusée C Okapi07 (1)|Okapi07

Kasteel Warfusée

Château de Warfusée, met zijn majestueuze gebouwen, park met vijver en sfeer vol geschiedenis, biedt een onvergetelijke toeristische ervaring. Dompel jezelf onder in de elegantie van de 18e eeuw en laat je verleiden door de tijdloze schoonheid en charme van deze uitzonderlijke plek.

Een reis door de geschiedenis

en elegantie van de 18e eeuw

Ontdek het kasteel van Warfusée, een juweeltje uit de 18ee eeuw, gelegen in het gelijknamige gehucht in de gemeente Saint-Georges-sur-Meuse. Dit kasteel, dat is opgenomen op de lijst van opmerkelijk onroerend erfgoed in Wallonië, biedt een unieke toeristische ervaring.

Het kasteel van Warfusée heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 12ee eeuw. Het werd bewoond door grote families zoals de Haneffe, de d’Enghien, de de la Marck, de de Corswaren, de de Hamal, de de Renesse, de Thiennes en de Bavière-Schagen. In 1707 bracht Marie-Isabelle de Bavière-Schagen, door haar huwelijk met François d’Oultremont, het kasteel in handen van de familie d’Oultremont, die het in 1755 herbouwde in Lodewijk XV-stijl, zoals het nu is.

Kasteel Warfusée valt op door zijn indrukwekkende buitenarchitectuur. Een majestueuze oprijlaan leidt naar de monumentale wachttoren uit 1622, die toegang geeft tot de binnenplaats. De gebouwen langs de binnenplaats vormen een perfect symmetrisch vierkant en vertegenwoordigen de zuiverste neoklassieke stijl. Het kasteel zelf, gebouwd door Florent d’Oultremont, oudere broer van de prins-bisschop van Luik, Charles-Nicolas d’Oultremont, wordt bekroond door een klokkentoren met een carillon. Vanuit het zacht glooiende park dat zich voor de gevel opent, kun je genieten van een adembenemend uitzicht op de Maas, twee kilometer verderop, waar het kasteel 130 meter bovenuit torent.

Binnen in het kasteel word je teruggevoerd naar de 18e eeuw. Een hele vleugel is gewijd aan de appartementen van de prins-bisschop, waar zijn nagedachtenis wordt bewaard met een hemelbed, met fluweel beklede zetels en schilderijen van de koningen Lodewijk XV en Lodewijk XVI. Een andere salon is versierd met prachtige wandtapijten van Audenaerde die de avonturen van Don Quichot uitbeelden.

Wist je dat?

Het derde deel van “Les Visiteurs”, geregisseerd door Jean-Marie Poiré, werd gefilmd op het kasteel van Warfusée in aanwezigheid van acteurs Christian Clavier en Jean Reno.

Dit vind je misschien ook leuk

Sluiten