Promenade ChienPromenade Chien

5 ideale wandelingen
om te maken met uw hond

Bent u op zoek naar wat frisse lucht in Terres-de-Meuse met uw trouwe viervoeter?
Deel dit kostbare moment met uw hond en kies voor een van de wandelingen die we aanbieden.
Kaarten van de wandelingen zijn verkrijgbaar bij het VVV-kantoor van Terres-de-Meuse. De routes zijn ook online beschikbaar.

1. De Solières-vallei

Deze wandeling start op de parking van restaurant Elysée-Beaufort, aan de rand van het bos langs de hoofdweg. Laat je auto achter en maak je klaar voor een geweldige natuurervaring met deze wandeling, op een boogscheut van Hoei! De beek de Solière begeleidt je onderweg.

Waag je niet aan een klim naar de Trou Manto, het legendarische huis van de kleine magische wezens van het bos, dat tegenwoordig dienst doet als toevluchtsoord voor talloze vleermuizen. De Solières-vallei is een beschermd gebied, dus houd je trouwe metgezel aan de leiband.


2. Promenade de la Rochette

Ga naar de Condroz en het mooie dorpje Villers-le-Temple, voor een wandeling van 9,5 km. Een heerlijk uitje in de natuur: bossen, wilde paden en prachtige stenen huizen. Als je graag in het bos wandelt zonder iemand tegen te komen, als je je even wilt terugtrekken, dan is deze wandeling echt iets voor jou!

Deze route brengt je tot aan de Rochette, een prehistorische vindplaats. Hier zijn talrijke voorwerpen uit het neolithicum gevonden, vooral gereedschappen, die nu worden tentoongesteld in het Curtius Museum in Luik.


3. Wandeling in Sandron Wood

Wil je een frisse neus halen met je hond, in alle rust en stilte in het hart van een bos? Dat kan in Terres-de-Meuse, in Marchin, in de Condroz! Vanaf de Place de Belle-Maison brengt deze zeer toegankelijke route van 7 km je tot Bel-Air, langs het park van het Château de Belle-Maison. Na een korte rondleiding door het dorp en het prachtige steenwerk, ga je via de Chemin des Gueuses het bos van Sandron in.

Maak kennis met de opmerkelijke boom met de holle stam in de laan van kastanjebomen. Ga ten slotte het Bois de Sandron in voor een prachtige lus in het hart van de natuur.


4. Pont-de-Bonne promenade

Tussen het water en de beboste paden rond het Château de Modave, is de Pont-de-Bonne wandeling er een waar je van zult houden! Vanuit het dorp Pont-de-Bonne volgt deze route de oude spoorlijn 126, nu de RAVeL. Je komt voor het oude station Vyle-Tharoul langs, voordat je voorzichtig de weg oversteekt om via het bos het gehucht Limet te bereiken.

Een aangename route om met je hond te lopen, voordat je het Château de Modave bereikt.

Ps: Aan het eind van de dag is de passage door de drève du château bij zonsondergang magisch!


5. Vieux-Waleffe promenade

Wij stellen u een aangename route voor in Haspengouw, voor een heerlijke wandeling met uw hond: de wandeling Vieux-Waleffe! Vieux-Waleffe ligt in de gemeente Villers-le-Bouillet en is een karaktervol dorp dat gericht is op de landbouw, met zijn lokale stenen huizen, zijn kleine kerk en zijn mooie boerderijen.

Deze wandeling van 8 km, die niet erg druk is, neemt je mee op ontdekkingstocht door dit charmante gehucht, zijn platteland, kleine bosgebieden en zijn erfgoed.

Dit vind je misschien ook leuk

Sluiten