Wbt Denis Erroyaux Bütgenbach Vennbahn Ravel L48 02Bütgenbach Vennbahn Ravel L48 02
©Wbt Denis Erroyaux

Knooppuntennetwerk

Ontdek de vrijheid om in je eigen tempo te trappen en verken prachtige landschappen op de fiets dankzij de knooppunten. Laat je leiden door deze genummerde markeringen en beleef het avontuur van fietstochten in al zijn eenvoud.

Het was nog nooit zo eenvoudig

stap op je fiets

Wil je graag leuke herinneringen creëren in het gezelschap van je familie of vrienden? Het maakt niet uit of je een fervent fietser bent of net je eerste stappen zet. Dankzij het knooppuntensysteem wordt het verkennen van de Terres-de-Meuse op de fiets een eenvoudig proces.

Een knooppunt is een kruispunt dat fietstochten vergemakkelijkt. Het wordt gekenmerkt door een nummer en een markering (in de vorm van een bord) die je oriënteren tijdens je reis door de richting aan te geven die je moet nemen. Over het algemeen is de gemiddelde afstand tussen elk knooppunt ongeveer 5 tot 8 kilometer.

In de praktijk is de eerste stap het kiezen van een route door het knooppuntnummer op te zoeken waar je je fietstocht begint. Daarna hoef je alleen nog maar de nummers op te schrijven om de route naar je eindbestemming te volgen. Je kunt ook een route plannen waarbij het vertrekpunt verschilt van het eindpunt.

De Federatie voor Toerisme van de Provincie Luik heeft een uitgebreide kaart gepubliceerd die het hele netwerk van de Provincie Luik dekt. Deze kaart is voor de bescheiden prijs van €2 te koop bij het Maison du Tourisme.

Sluiten