Terres-de-Meuse-Condroz-Trekking-et-Voyage-9.jpgPaysage Condroz - Pont-de-Bonne
©Trekking Et Voyage

Pont-de-Bonne promenade

Tussen het water en de beboste paden rond Château de Modave is de Pont-de-Bonne wandeling een van mijn laatste favoriete wandelingen!

Wondercom 7Wondercom 7
©Wondercom 7
Justine Toussaint

Ambassadeur
Terres-de-Meuse

Ju onderweg

In het hart van de Condroz loopt deze route vanuit Pont-de-Bonne langs devoormalige spoorlijn 126, nu de Ravel. Dit is een heel aangenaam pad, dat we al snel verlaten om ons bij een ander pad langs de Hoyoux te voegen. We passeren het oude treinstation van Vyle-Tharoul (of wat daar nog van over is), voordat we voorzichtig de weg oversteken om via het bos het gehucht Limet te bereiken.

Het pad loopt langs de beek Saint-Pierre naar beneden en gaat een beetje omhoog, maar niet al te zwaar. Een ietwat griezelige doorgang voor een verlaten huis… Zou je je daar durven wagen?

We blijven klimmen richting het platteland, tot we de carrière de Modave bereiken. Aan jou de keuze, maar persoonlijk heeft deze plek ons echt verleid voor een aperitief! Het licht op deze zondagmiddag was ongelooflijk en de plek zo rustig… We hielden van dit moment! Wees voorzichtig, kom niet te dicht bij de rand van de klif en laat geen sporen achter, respecteer de plek en neem je afval mee.

Nu op weg naar het Château de Modave. Het is onmogelijk om niet verliefd te worden op deze plek, de herfstkleuren, dit licht …. Door de drève van het kasteel lopen bij zonsondergang was gewoon magisch.

Voor het kasteel langs (jammer, de poorten waren die dag gesloten) om een bospad te volgen dat ons naar de achterkant van het landgoed brengt. De site van Modave is eigendom van Vivaqua en is een strategisch waterwingebied dat Brussel van drinkwater voorziet. Op de weg naar beneden worden we getrakteerd op een prachtig panoramisch uitzicht op de kliffen.

Aan het einde van de dag, met de ondergaande zon en de lichte mist, heeft deze plek ons echt vervoerd… Het is gek maar waar, er zijn echte goudklompjes te ontdekken op slechts een paar kilometer van huis. (Weer een) geweldige ontdekking in Terres-de-Meuse.

Praktische informatie:

Sluiten