Saint-Fontaine et les étangsSaint-Fontaine et les étangs
©Saint-Fontaine et les étangs|Ju on the road

Saint-Fontaine en de vijvers

“Saint-Fontaine et les étangs” is mijn lievelingswandeling van de afgelopen weken.

Een wandeling door weidse landschappen bezaaid met bossen en prachtige hoekjes en gaatjes. Deze wandeling in het hart van de Condroz is een echte verandering van omgeving. Op 10 km van de kerk in Pailhe, een charmant, tijdloos dorp in de buurt van Modave en Clavier.

Wondercom 7Wondercom 7
©Wondercom 7
Justine Toussaint

Ambassadeur
Terres-de-Meuse

Ju onderweg

Parkeer je auto bij aankomst op de parkeerplaats van de kerk langs de beek. Begin je tocht door de verticale rode markeringen te volgen.

De route “Cint-Fontaine en de vijvers” is heel duidelijk en goed bewegwijzerd, dus je zult niet verdwalen!

Je doorkruist al snel het uitgestrekte platteland van Condrusië, langs het bos van Grand Taillis en het prachtige bos van Bassin.

Het hoogtepunt van deze wandeling: het gehucht Saint-Fontaine, een must-see vanwege het kasteel, de 12e-eeuwse kapel, de vijvers en de doorwaadbare plaats. Het is de perfecte plek om even te stoppen, te genieten van het landschap en de tijd te nemen. Er is iets rustgevends en kalmerends aan deze plek… Maak voordat je weer vertrekt een wandeling rond de kapel, die de omleidingen meer dan waard is. Ondanks vandalisme staan er op de begraafplaats nog steeds opmerkelijke oude kruizen. Er staat een bord met uitleg langs de kant van de weg, dus neem zeker een kijkje om meer te weten te komen over Saint-Fontaine en het kasteel.

Start opnieuw, de mooie kalkstenen huizen achterlatend om het bos in te gaan. Verrassing onderweg (enigszins aangegeven door mijn vriendin Éléonore), de ontdekking van een kapel verborgen tussen de bomen, zonder echt pad om er te komen. Een ongelooflijke plek, die ik uit respect voor de plek geheim zal houden. Maar hier zijn een paar prachtige beelden om je een idee te geven van de magie van deze plek.

Een wandeling die in alle seizoenen te doen is, maar de herfst is er een wonder bij… Een route die een heel bijzondere sereniteit biedt, je zult de tijd niet voorbij zien gaan.

Ik wist heel weinig over dit gebied… Ik hoop dat ik je heb geïnspireerd om het te ontdekken door dit artikel en deze prachtige route.

Praktische informatie:

Sluiten