martin-pecheur-AdobeStock_465539655-c-Eduard.jpegMartin Pêcheur
©Eduard Adobestock

Vogels kijken

in Amay en Geer

De decanteerplaatsen in Hollogne-sur-Geer en de grindgroeve in Amay zijn uitstekende locaties voor het observeren van een grote verscheidenheid aan vogels. Of het nu gaat om liefhebbers van birdwatching of gewoon natuurliefhebbers, deze sites bieden een waar spektakel van gevleugelde fauna.

Kom de vogels ontdekken die in deze wetlands leven en zie ze evolueren in hun natuurlijke omgeving.

Natuurreservaat Haut-Geer

Het natuurreservaat van Haut-Geer, gelegen in het dorp Hollogne-sur-Geer, is een waar vogelparadijs. Met zijn 34 hectare beheerd en beschermd reservaat, waar rietvelden, vijvers met kattenstaart, vijvers met struikgewas en andere met open oevers elkaar kruisen… zoveel verschillende omgevingen waar verschillende soorten vogels zich voeden, nestelen, uitrusten tijdens de trek of overwinteren.

Er is een observatorium gebouwd voor vogelliefhebbers, zodat ze kunnen kijken zonder ze te storen.

Neem gerust je verrekijker mee als je die hebt!

Grindgroeve meer

De ontginning van de grindgroeve van Amay is ten einde en er is een meer van 23 hectare overgebleven op een perceel van 44 hectare.

Het meer herbergt een Natuurzone die erkend is als Wetland van Biologisch Belang, met meer dan 120 waargenomen soorten.

Het meer bij de grindgroeve is aangelegd met rietkragen, zacht glooiende oevers, een wandelpad en boom- en struikaanplantingen. Er is een observatorium ingericht om vogels te observeren zonder de vogels weg te jagen.

Er loopt een pad van 2,5 km rond het meer, met educatieve panelen. Het terrein is toegankelijk via de rue Ponthière.

Sluiten