The Owl Distillery - Belgian Owl WhiskyThe Owl Distillery - Belgian Owl Whisky
©WBT Vincent Ferooz

Whisky

Ontdek een Belgische Terroir whisky die meerdere medailles heeft gewonnen en 3 keer in 10 jaar is uitgeroepen tot Beste Single Malt Whisky in Europa en in 2023 de 5e beste whisky ter wereld is.

Ontdek de wereld van een uitzonderlijk product, het terroir van herkomst en het ambachtelijke productieproces. De boerderij-distilleerderij, in het hart van de gerstvelden, onthult de verschillende stadia van een erkende en medaillewinnende whisky.

Een 100% Belgische whisky

Belgian Owl is een distilleerderij in Fexhe-le-Haut-Clocher die een uitzonderlijk terroir etaleert via zijn Single Malt Whisky. Dit authentieke avontuur focust op Belgische knowhow en gebruikt enkel lokale gerst die geteeld wordt met duurzame landbouw en fairtrade methodes. De distillatie vindt plaats in twee Schotse distilleerketels, met respect voor een pact met de natuur om een 100% terroir whisky te creëren.

De Haspengouwse regio blijkt de perfecte bakermat te zijn voor hun prachtige whisky, in de zuiverste Schotse traditie terwijl het stevig geworteld blijft in het Belgische terroir.

De uil

Als symbool van de distilleerderij weerspiegelt de uil zijn filosofie.

In het oude Griekenland symboliseerde de uil kennis en wijsheid.
De kennis om whisky te maken, de wijsheid om ervan te genieten.

Sluiten