Adobestock 478733368 C Prostock StudioAdobestock 478733368 C Prostock Studio
©Adobestock 478733368 C Prostock Studio|Prostock Studio Adobestock

De brouwerijen aanvallen

De bieren van Terres-de-Meuse belichamen het brouwerfgoed van België. Ze zijn doordrenkt van geschiedenis en vertegenwoordigen een traditie die van generatie op generatie wordt doorgegeven. Elke slok biedt bierliefhebbers een ervaring die hen meeneemt naar het hart van de lokale brouwcultuur. Of je nu een bierkenner of een beginner bent, de bieren en brouwers van Terres-de-Meuse zijn een uitnodiging om de Belgische brouwkunst te ontdekken en ervan te genieten.

5 voordelen

van bier op de gezondheid

Matige bierconsumptie kan bepaalde voordelen hebben voor de gezondheid.
Het is belangrijk op te merken dat overmatige alcoholconsumptie kan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen.
Hier zijn vijf potentiële voordelen van bier als het met mate wordt geconsumeerd.

 • 1. Voedingsstoffeninname

  Bier bevat verschillende voedingsstoffen zoals B-vitamines (zoals niacine, foliumzuur en riboflavine), mineralen (zoals kalium, magnesium en fosfor) en antioxidanten. Deze stoffen kunnen bijdragen aan de algehele gezondheid van het lichaam.

 • 2. Cardiovasculaire bescherming

  Studies hebben gesuggereerd dat matige bierconsumptie in verband kan worden gebracht met een verminderd risico op hart- en vaatziekten, vooral dankzij de ethylalcohol en antioxidanten in bier.

 • 3. Gezondheid van de botten

  Bier bevat silicium, een mineraal dat de gezondheid van de botten kan bevorderen door de mineraaldichtheid van de botten te versterken. Matige bierconsumptie kan daarom osteoporose helpen voorkomen.

 • 4. Hydratatie

  Bier heeft een hoog watergehalte (ongeveer 90%), wat kan helpen om het lichaam te hydrateren. Het is echter belangrijk om te weten dat de alcohol in bier ook een vochtafdrijvend effect heeft, wat betekent dat je vaker moet plassen en meer water verliest. Het is daarom belangrijk om extra water te drinken om dit vochtafdrijvende effect te compenseren.

 • 5. Mentaal welzijn

  Matige bierconsumptie kan ontspannend werken en een gevoel van welzijn bevorderen. Het is echter essentieel om te benadrukken dat overmatig alcoholgebruik schadelijke gevolgen kan hebben voor de geestelijke gezondheid en kan leiden tot verslavingsproblemen.

Verken de Haspengouwse regio met de fiets

en proef enkele ambachtelijke bieren

Ontdek een unieke ervaring door het plezier van fietsen te combineren met het proeven van ambachtelijke bieren dankzij de BeerBike.

Sluiten