Cooperative Chips RebelCooperative Chips Rebel
©reBel
Interview

Geer Terroir Coöperatie

Chips ReBel

Maak kennis met onze gepassioneerde producenten: ontdek de boeren van de lokale coöperatie Geer en Haspengouw en hun reBel chips.

Chips ReBel

  • Hoe is het idee ontstaan om chips te gaan produceren in Haspengouw?

In principe zijn we een coöperatie voor de productie van aardappelen voor de versmarkt en we wilden onze activiteiten diversifiëren. Na enkele maanden nadenken hebben we besloten om te starten met de productie van biologische chips. Het is een product op basis van aardappelen (precies wat we nodig hadden!), een lekker product dat iedereen eet. We hebben het merk reBEL gecreëerd: BEL verwijst natuurlijk naar België en met de naam reBEL wilden we laten zien dat we dingen anders doen: biologische chips, duurzame productie, kleurrijke verpakkingen met tekeningen die Belgische symbolen voorstellen.

  • Waar komen de aardappelen vandaan?

Ze komen bijna uitsluitend van STG. STG is een coöperatie van een vijftiental aardappeltelers, waarvan de helft is overgeschakeld op biologische landbouw. De aardappelen komen van percelen die niet verder dan 20 km van de coöperatie liggen. Onze chips wordt op traditionele wijze gekookt in een ketel, met 100% natuurlijke ingrediënten, dus ze bevatten ook geen allergenen.

  • Wat is je favoriete smaak?

Op dit moment hebben we 5 smaken: zeezout, citroenchili, rozemarijn tijm, gerookt paprikapoeder en zwarte peper.
Ik ben dol op citroenchili, de nieuwste smaak die we hebben uitgebracht. Het is pittig maar niet te pittig met een beetje citroensmaak die voor extra frisheid zorgt.

  • Wat zijn jullie ambities voor de toekomst?

We willen ons assortiment uitbreiden met nieuwe smaken, nieuwe producten en ons winkelnetwerk uitbreiden

Ontdek reBel chips

Sluiten