Boulet C Ftpl Mfred DodetBoulet C Ftpl Mfred Dodet
© FTPL Mfred Dodet

Interview : Laurent Coune

Le Coune'ke, plaatselijke bistro

Profiteer van ons interview met Laurent Coune, eigenaar van de plaatselijke bistro Coune’ke in Hannut, om meer te weten te komen over het restaurant dat Belgische specialiteiten serveert!

De Kroon

plaatselijke bistro
  • Hoe inspireert onze prachtige regio u bij uw kookkunsten?

Wij hebben het geluk op het platteland te wonen met een veelheid aan landschappen, kleuren en velden zo ver het oog reikt. Onze keuken wil genereus en gezellig zijn en een weerspiegeling van wat we elke dag zien.

  • Welke producten van Terres-de-Meuse kookt u het liefst?

We werken veel met vlees van onze boeren, vooral rundvlees.

  • Welke lokale producenten werken jullie meestal mee?

De Christophe boerderij in Fexhe, de Pont boerderij in Villers-le-Peuplier maar ook kleine producenten voor eieren, kaas, etc van onze lokale producenten.

  • Wat is jullie specialiteit?

Sinds onze oprichting bieden we onze eigen gepekelde ham en BBB prime rib aan. Daarvoor, al in onze foodtruck, LE Burger Coune ke (allemaal lokaal):
*Homemade brood Boulangerie “Aux Délices”
*BBB rundvlees ferme Christophe
*Homemade saus met eieren van BOLLY in Ville en Hesbaye
*Friet van boerderij Comijn

  • Als Bistrot de terroir, welke goede tips geeft u aan passerende bezoekers?

De vele wandelingen, de dozenverzameling van mevrouw Dardenne (de grootste van Europa) in Grand-Hallet en de watermolen ernaast, het park van Burdinale met zijn prachtige flora en fauna.

Ontdek deze lokale bistro!

Sluiten