Hoe ben je saffraankweker geworden?
Vanuit de wens om je leven te veranderen! Voor de uitdaging van een nieuw beroep! Voor een terugkeer naar onze wortels, het land!
Sabine en ik wilden een iets rustiger leven, waarin we meer vrijheid zouden vinden op organisatorisch niveau en wat betreft alles wat om een bedrijf draait. Met andere woorden, toen we saffraan gingen telen, moesten we alles zelf creëren, en dat betekende werk, proeven en onderzoek, maar vrijheid van handelen.
Wat is je favoriete tijd van het jaar?
Onze baan is zeer gevarieerd, afhankelijk van het seizoen, en dat betekent dat er niet echt één mooier is dan de andere, maar als ik er één zou moeten noemen….
Wat is volgens jou het beste bijproduct van saffraan?
Onze producten zijn zeer gevarieerd en passen zich aan de verschillende seizoenen aan. Zo worden confits meestal aan het eind van het jaar verkocht, cotchia parel voor alle juiste gelegenheden, jam in de winter, azijn voor salades in de zomer, saffraan zelf wordt culinair gebruikt als smaakversterker of om goed te kunnen slapen zonder stress…


