Barabas Ju On The Road4 (1)Barabas Ju On The Road4 (1)
©Barabas Ju On The Road4 (1)|Ju on the road
Portret van een chef-kok :

Stephanie Todde, de Barabas

In september 2020 vierde de Barabas in Huy zijn 15e verjaardag! Voor de gelegenheid ontmoetten we chef-kok Stéphanie Todde, haar man Fred en hun team.

Wondercom 7Wondercom 7
©Wondercom 7
Justine Toussaint

Ambassadeur
Terres-de-Meuse

Ju onderweg

Stéphanie Todde

Barabas

De ‘Barabas’ is terug te vinden in de ‘avenue Delchambre’, vlak naast het cultureel centrum en de bioscoop, en is inmiddels een icoon van de stad Hoei.

Delen en gezelligheid zijn er de sleutelwoorden. En dat voel je vanaf het moment dat je door de deur van het restaurant stapt tot het proeven van een van de heerlijke gerechten van de kaart. Het menu verandert om de twee weken en bevat boven de niet te missen spaghetti alle vongole en de unieke rundscarpaccio met citroen ook seizoensgebonden gerechten. Ideaal om te genieten van lekker eten en een gezellige sfeer.

Stéphanie is al van jongs af aan gepassioneerd door koken, ze houdt bijgevolg van verse en kwaliteitsvolle producten. Hoewel haar keuken Italiaans is, laat ze zich beïnvloeden door de ambacht die Terres-de-Meuse te bieden heeft en haalt ze haar inspiratie uit het beste van elk seizoen.

Portret van chef-kok Stéphanie Todde

Portret van een geliefd restaurant in Terres-de-Meuse en een authentieke, vrijgevige chef-kok.

  • Hoe zou je het restaurant in een paar woorden omschrijven ?

Gezellig, verwelkomend, smaakvolle producten !
Ik besteed veel aandacht aan de keuze van de producten die ik gebruik. Het team en ikzelf stellen ons voortdurend in vraag om het menu om de veertien dagen een nieuwe vibe te geven. Een dergelijke benadering stelt ons in staat om dynamisch te zijn en met de seizoenen mee te evolueren.

  • Wat waardeer je vooral aan Terres-de-Meuse ?

Met Fred en onze kinderen wonen we in de Condroz, een streek waar we dol op zijn ! We weten met zekerheid dat er in de streek heel wat mooie wandelingen te maken zijn en dat er ook heel wat te beleven valt zonder al te ver te hoeven gaan ! Zo kijken we er al echt naar uit om volgend jaar een luchtballonvaart uit te proberen !

  • Wat zijn jullie favoriete producten en leveranciers in de regio?

We hebben echt veel geluk, onze regio zit boordevol hoogwaardige producten en vooral gepassioneerde producenten. We werken momenteel met de paddenstoelen, oesterzwammen en shiitakes van de boerderij ‘Limbort’ in Braives.
Ze passen perfect bij onze herfstrecepten, zoals de hanenkammen of cantharellen met segrijnslakken, beter bekent als petit-gris, die momenteel op het menu staat.
Voor vlees werken we samen met de slagerij ‘Magis’ van Marchin.