Barabas Ju On The Road4 (1)Barabas Ju On The Road4 (1)
©Barabas Ju On The Road4 (1)|Ju on the road
Portret van een chef-kok :

Stephanie Todde, de Barabas

In september 2020 vierde de Barabas in Huy zijn 15e verjaardag! Voor de gelegenheid ontmoetten we chef-kok Stéphanie Todde, haar man Fred en hun team.

Wondercom 7Wondercom 7
©Wondercom 7
Justine Toussaint

Ambassadeur
Terres-de-Meuse

Ju onderweg

Stéphanie Todde

de Barabas

Gelegen aan de Delchambrelaan, vlak naast het cultureel centrum en de bioscoop van Huy, is Barabas nu een instituut in de stad Huy.

De sleutelwoorden hier zijn delen en gezelligheid. En dat voel je, vanaf het moment dat je door de deur van het restaurant loopt totdat je een van de heerlijke gerechten op de kaart proeft. Het menu verandert elke 15 dagen en bevat niet alleen favorieten zoals spaghetti met vongole en rundercarpaccio met citroen, maar ook seizoensgebonden gerechten. Het is een plek waar mensen genieten en een goede tijd hebben.

Passie voor koken van jongs af aan, Stéphanie houdt van goede producten. En ook al is de identiteit van haar keuken Italiaans, ze is beïnvloed door het Terres-de-Meuse terroir en haalt haar inspiratie uit het beste wat het seizoen te bieden heeft.

Portret van chef-kok Stéphanie Todde

Portret van een geliefd restaurant in Terres-de-Meuse en een authentieke, gulle chef-kok

  • Kun je het restaurant in een paar woorden beschrijven?

Gezelligheid, welkom, producten en smaak!
Ik besteed veel aandacht aan de keuze van de producten die ik gebruik. Het team en ik kijken elke 2 weken hoe we het menu kunnen verbeteren. Door deze voortdurende vraagstelling kunnen we dynamisch zijn en met de seizoenen meegaan.

  • Wat waardeer je aan Terres-de-Meuse?

Met Fred en onze kinderen wonen we in de Condroz, een streek waar we dol op zijn! We weten zeker dat er in de buurt veel mooie wandelingen te maken zijn, evenals leuke activiteiten in de omgeving om plezier te maken zonder al te ver te hoeven gaan! We kijken er zelfs naar uit om het ballonvaren volgend jaar uit te proberen!

  • Wat zijn jullie favoriete producten en leveranciers in de regio?

We hebben het geluk een terroir te hebben dat vol zit met prachtige producten en vooral gepassioneerde producenten. Op dit moment werken we met paddenstoelen, oesterzwammen en shitakés van de Ferme Limbort in Braives.
Ze vormen de perfecte begeleiding bij onze herfstrecepten, zoals de girolli aux petits-gris die momenteel op de kaart staat.
Voor vlees werken we met de Boucherie Magis in Marchin

Sluiten