Pile de crêpes sur une assiette
©Fahrwasser Adobestock

Pannenkoeken

met bruin bier ‘Artisa'Malt’

Lichtmis staat al jaren lang op dezelfde dag op de kalender : 2 februari.
De naam “Lichtmis” komt van de traditionele kaarsenwijding en de lichtprocessie vóór de mis ; het is de bedoeling dat je die dag ook kaarsen voor je vensterraam plaatst, om je te behoeden voor onheil. De ronde vorm en de goudgele kleur van de pannenkoeken staan voor zon en licht, de dagen worden langer en de komst van de lente brengt betere dagen met zich mee. Dit jaar stelt Elodie je een originele versie van deze lekkernij voor, eentje gemaakt met bier dat gebrouwen wordt in Terres-de-Meuse (Borgworm). Smakelijk !

ElodieElodie
©Elodie
Voorgesteld door

Élodie Keysers

Directeur van het Maison du Tourisme
Terres-de-Meuse

Kies met zorg en aandacht

De ingrediënten

Voor 2 personen

 

  • 10 volle eetlepels tarwebloem (voor gebak)
  • 1 snufje zout
  • 4 eieren
  • 33 cl bruin bier – Artisa’Malt
  • Boter (voor het bakken)
Gemaakt met passie

Voorbereiding

      40 min      Makkelijk     Goedkoop             

1. Doe de bloem en het zout in een kom.

2. Voeg de eieren één voor één toe, gevolgd door het bruin bier (Artisa’Malt).

3. Meng alles goed door elkaar.

4. Bak de pannenkoeken in een hete koekenpan, telkens met een klontje boter.

Suggestie:

Overheerlijk … zowel hartig als zoet, laat je fantasie de vrije loop !

Wij zorgen alvast voor de sfeer

In je keuken

Clouseau – Nobelprijs

Het team stelt je voor om te koken met muziek

Kook de sterren van de hemel op een topper van bij ons.