crepes-AdobeStock-fahrwasser.jpegPile de crêpes sur une assiette
©Fahrwasser Adobestock

Pannenkoeken

met Artisa'Malt donker bier

Chandeleur wordt elk jaar op dezelfde datum gevierd, 2 februari.
Het woord “Chandeleur” komt van “kaarsen”, wat licht en zuiverheid betekent. De ronde vorm en gouden kleur van de pannenkoeken staan voor een terugkeer naar het licht. De dagen worden langer en de komst van de lente kondigt betere dagen aan. Dit jaar brengt Elodie je een originele versie van crêpes gemaakt met bier gebrouwen in Terres-de-Meuse (Waremme). Smakelijk!

ElodieElodie
©Elodie
Voorgesteld door

Élodie Keysers

Directeur van het Maison du Tourisme
Terres-de-Meuse

Kies met zorg

De ingrediënten

Voor 2 personen

 

  • 10 volle eetlepels tarwebloem (voor gebak)
  • 1 snufje zout
  • 4 eieren
  • 33 cl Artisa’Malt donker bier (je kunt dit onder andere vinden bij Comptoir des Boissons in Tihange)
  • Boter (om te bakken)
Gemaakt met passie

Voorbereiding

40minutes Easy Cheap

1. Giet de bloem en het zout in een schaal.

2. Roer de eieren er een voor een door en vervolgens het Artisa’Malt donker bier.

3. Meng goed.

4. Bak de pannenkoeken in een hete koekenpan, ingevet met een klontje boter.

Suggestie:

Eet zoet of hartig, laat je fantasie de vrije loop.

We set the mood

In je keuken

Flo Delavega – Printemps éternel

Het team nodigt je uit om te koken op muziek

Een mooie melodie die langere dagen aankondigt.

Sluiten