Voor 4 personen
- 1 mooie muskaatpompoen
- 4 wortelen
- 1 ui
- 1 bouillonblokje
- 1 snufje komijn
- 1 snufje nootmuskaat
- Zout en peper
- Olijfolie
- Pompoenpitten roosteren
1uur 15minutes Easy Cheap
1. Snijd de pompoen in blokjes en bewaar de zaadjes. Snipper de ui en wortels.
2. Verhit de olie in een pan en voeg de ui toe. Laat de ui een beetje bruin worden en voeg dan de pompoenblokjes toe.
3. Laat 10 minuten sudderen op een middelhoog vuur.
4. Roer aan het eind van deze tijd het verkruimelde bouillonblokje, zout, nootmuskaat en komijn erdoor.
5. Giet er vervolgens water bij tot het niveau van het mengsel. Dek de pan af en laat 50 minuten sudderen.
6. Mix de velouté vervolgens met een staafmixer tot een gladde, romige soep.
7. Bak de pompoenpitten in een pan om de velouté vlak voor het serveren te garneren.
8. Als je wilt, kun je verse room toevoegen voor nog meer zoetheid en heerlijkheid. Pas de smaak aan indien nodig.
Serveer vervolgens in soepborden met de pompoenpitten.
Het team nodigt je uit om te koken op muziek