Soupe-courge-c-ALF-photo-AdobeStock_472984800.jpegsoupe de courge
©Alf Photo Adobestock

Crème van pompoensoep met wortelen en komijn

De dagen worden korter, de temperaturen dalen… Hier is een flespompoensoep die ideaal is om de herfst goed te beginnen! Deze romige en comfortabele pompoensoep zal jong en oud zeker bevallen. Bovendien is hij gemaakt met heerlijke seizoensgroenten van eigen bodem!

De pompoen komt van Ferme Schiepers (via Boulangerie Champain) en de wortelen komen van Le Maire Bio in Villers-le-Bouillet.

Wondercom 7Wondercom 7
©Wondercom 7
Voorgesteld door

Justine

Terres-de-Meuse ambassadeur

Kies met zorg

De ingrediënten

Voor 4 personen

 

  • 1 mooie muskaatpompoen
  • 4 wortelen
  • 1 ui
  • 1 bouillonblokje
  • 1 snufje komijn
  • 1 snufje nootmuskaat
  • Zout en peper
  • Olijfolie
  • Pompoenpitten roosteren
Gemaakt met passie

Voorbereiding

 

1uur 15minutes Easy Cheap

1. Snijd de pompoen in blokjes en bewaar de zaadjes. Snipper de ui en wortels.

2. Verhit de olie in een pan en voeg de ui toe. Laat de ui een beetje bruin worden en voeg dan de pompoenblokjes toe.

3. Laat 10 minuten sudderen op een middelhoog vuur.

4. Roer aan het eind van deze tijd het verkruimelde bouillonblokje, zout, nootmuskaat en komijn erdoor.

5. Giet er vervolgens water bij tot het niveau van het mengsel. Dek de pan af en laat 50 minuten sudderen.

6. Mix de velouté vervolgens met een staafmixer tot een gladde, romige soep.

7. Bak de pompoenpitten in een pan om de velouté vlak voor het serveren te garneren.

8. Als je wilt, kun je verse room toevoegen voor nog meer zoetheid en heerlijkheid. Pas de smaak aan indien nodig.

Serveer vervolgens in soepborden met de pompoenpitten.

 

Wij brengen de stemming

In je keuken

XXX

Het team nodigt je uit om te koken op muziek

Sluiten