Café glacéVerre de café glacé
©Maria AdobeStock

Ijskoffie

made in Terres-de-Meuse

Koffieliefhebbers weten dat het recept voor ijskoffie in geuren en kleuren kan aangepast worden … Nu de temperaturen stijgen, stellen we je een heerlijke en verfrissende versie voor, met streekproducten van Terres-de-Meuse !

Wondercom 7Wondercom 7
©Wondercom 7
Voorgesteld door

Justine

Terres-de-Meuse ambassadeur

Streekproducenten :

Om deze zeer eenvoudige versie van ijskoffie te bekomen, nemen we je graag mee naar een paar kleine winkeltjes en lokale producenten in de regio om er een aantal heerlijke producten op de kop te tikken.

Vanille-ijs:

Voor vanille-ijs ga je naar de ijsjeszaak ‘Le glacier François’ in Moha. Hier vind je overheerlijk ijs, de must voor fijnproevers, dat op ambachtelijke wijze ter plaatse wordt klaargemaakt.

Koffie :

Ga voor koffie naar ‘L’Artisan du Café’, een koffiebranderij en delicatessenwinkel in Verlaine. Je komt er daadwerkelijk enkele culinaire schatten tegen … Allerlei soorten koffie in bulk, waaronder koffie uit Brazilië, Kenia, Rwanda en Ethiopië. Hun speciale mengelingen, die ter plaatse het daglicht zien, zijn uniek ! De winkel biedt ook een selectie Dammann-thee aan, evenals een breed assortiment aan olie, azijn, kruiden, foie gras, rillettes, pasta, gekonfijt fruit, tapenades, marmelades, broodbeleg en toespijs, chocolade en tal van andere lekkernijen … Het is tevens de ideale plek om ideeën op te doen voor geschenkjes waar je iedereen het hele jaar door een plezier mee zult doen ! Voor de koffie koos ik de speciale mengeling van het huis, boordevol aroma zonder al te sterk te zijn. Een hemelse smaak die niets te maken heeft met de koffie die je in de supermarkt terugvindt.

Heb je de nodige ingrediënten ? Dan gaan we verder met het recept !

Kies met zorg en aandacht

De ingrediënten

Voor één portie:

 

  • 1 goed warme espresso (op het laatste moment te maken)
  • 2 tot 3 bollen vanille-ijs

Optioneel : slagroom, getopt met bijvoorbeeld chocolade- of gezouten boterkaramelsaus, of een vleugje cacaopoeder zoals bij een cappuccino.

Maak met passie

De bereiding

      10 min      Makkelijk     Goedkoop             

1. Doe een of twee bollen vanille-ijs in een glas of beker.

2. Maak een sterke kop koffie, zoals een espresso, en giet deze vlak voor het serveren over het ijs, in het bijzijn van je gast. Het ijs smelt vanzelf wanneer je de warme koffie toevoegt … Puur genot !

Suggestie :

Je kunt er een sausje naar keuze, slagroom of zelfs een borrel aan toevoegen, zoals ze dat in Luik gewend zijn …

Wacht niet langer en geniet !

Wij zorgen alvast voor de sfeer

In je keuken

Milow – Ayo Technology

Het team stelt je voor om te koken met muziek

Kook de sterren van de hemel op een topper van bij ons.

Waar kan ik die krijgen?

Onze producenten