
Streekproducenten :
Om deze zeer eenvoudige versie van ijskoffie te bekomen, nemen we je graag mee naar een paar kleine winkeltjes en lokale producenten in de regio om er een aantal heerlijke producten op de kop te tikken.
Vanille-ijs:
Voor vanille-ijs ga je naar de ijsjeszaak ‘Le glacier François’ in Moha. Hier vind je overheerlijk ijs, de must voor fijnproevers, dat op ambachtelijke wijze ter plaatse wordt klaargemaakt.


Koffie :
Ga voor koffie naar ‘L’Artisan du Café’, een koffiebranderij en delicatessenwinkel in Verlaine. Je komt er daadwerkelijk enkele culinaire schatten tegen … Allerlei soorten koffie in bulk, waaronder koffie uit Brazilië, Kenia, Rwanda en Ethiopië. Hun speciale mengelingen, die ter plaatse het daglicht zien, zijn uniek ! De winkel biedt ook een selectie Dammann-thee aan, evenals een breed assortiment aan olie, azijn, kruiden, foie gras, rillettes, pasta, gekonfijt fruit, tapenades, marmelades, broodbeleg en toespijs, chocolade en tal van andere lekkernijen … Het is tevens de ideale plek om ideeën op te doen voor geschenkjes waar je iedereen het hele jaar door een plezier mee zult doen ! Voor de koffie koos ik de speciale mengeling van het huis, boordevol aroma zonder al te sterk te zijn. Een hemelse smaak die niets te maken heeft met de koffie die je in de supermarkt terugvindt.
Heb je de nodige ingrediënten ? Dan gaan we verder met het recept !
