Café glacéVerre de café glacé
©Maria AdobeStock

Ijskoffie

gemaakt in Terres-de-Meuse

Koffieliefhebbers weten dat het recept voor ijskoffie op veel verschillende manieren kan worden aangepast… Nu de temperaturen stijgen, hebben we een heerlijke en verfrissende versie bedacht met producten uit Terres-de-Meuse!

Wondercom 7Wondercom 7
©Wondercom 7
Voorgesteld door

Justine

Terres-de-Meuse ambassadeur

Onze lokale producenten:

Om deze eenvoudige versie van ijskoffie te maken, gaan we naar de kleine winkeltjes en lokale producenten in de regio voor een aantal goede producten.

Vanille-ijs:

Voor vanille-ijs ga je naar Glacier François in Moha. Hier vind je smakelijke ijsjes voor fijnproevers die helemaal met de hand zijn gemaakt in de ateliers van de winkel.

Koffie:

Ga voor koffie naar L’Artisan du Café, een branderij en delicatessenwinkel in Verlaine. Je vindt een aantal echte schatten in deze winkel…. Een breed assortiment losse koffie, waaronder koffie uit Brazilië, Kenia, Rwanda en Ethiopië. Hun speciale melanges, ter plekke gemaakt, zijn uniek! De winkel biedt ook een selectie Dammann-thee, oliën, azijnen, kruiden, foie gras, rillettes, pasta’s, confits, tapenades, jam, spreads, chocolade en nog veel meer lekkernijen… Ja, het is ook de ideale plek om cadeau-ideeën te vinden om je geliefden het hele jaar door een plezier te doen! Voor de koffie koos ik de speciale melange van het huis, heel aromatisch zonder te sterk te zijn. Heerlijk, het lijkt in niets op de koffie die je in de supermarkt vindt.

Heb je de ingrediënten? Dan gaan we nu verder met het recept!

Kies met zorg

De ingrediënten

Voor één portie:

 

  • 1 hete espresso (op het laatste moment maken)
  • 2 tot 3 bolletjes vanille-ijs

Optie: slagroom, afgemaakt met bijvoorbeeld chocoladecoulis of gezouten boterkaramel, of een vleugje cacaopoeder zoals bij een cappuccino.

Gemaakt met passie

Voorbereiding

10minutes Easy Cheap

1. Doe een of twee bolletjes vanille-ijs in een glaasje of schaaltje.

2. Bereid een sterke espressokoffie en giet deze, wanneer je klaar bent om het ijs te serveren, over het ijs voor je gast. Bij contact met de koffie smelt het ijs en vermengen de ingrediënten zich…

Suggestie:

Je kunt er een coulis, slagroom en zelfs een vleugje peket aan toevoegen, zoals in Luik.

Wacht niet en geniet meteen!

Wij brengen de stemming

In jouw keuken

XXX

Het team nodigt je uit om te koken op muziek

Sluiten