Voor 4 personen
- 1 kg varkens- en rundergehakt
- 2 grote/dikke uien
- 1 bosje peterselie
- 2 eieren
- 2 eetlepels Luikse stroop
- 2 handenvol rozijnen
- Paneermeel
- Zout en peper
- Kaneel
- Tijm en een laurierblaadje
- 100 cl ‘Leopold 7’ -bier

1uur 5minutes Gemiddelde moeilijkheidsgraad Goedkoop
1. Snijd de uien fijn en fruit 1,5 ui in een pan met een klontje boter. Bewaar een halve ui voor de gehaktballen.
2. Voeg de rozijnen, de stroop en het bier toe en breng op smaak met de tijm, het laurierblaadje, een snufje basterdsuiker en kaneel.
3. Laat op laag vuur tot de helft inkoken
4. Maak ondertussen de gehaktballen : meng in een grote schaal (met de hand !) het gehakt, de eieren, de fijngehakte peterselie en het paneermeel tot een gladde massa.
5. Voeg peper en zout toe.
6. Rol de gehaktballen met de hand (ongeveer 120 gram/stuk)
7. Leg de gehaktballen in een met boter ingevette ovenschaal.
8. Bak ongeveer 35 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C.
9. Dompel de gehaktballen onder in de gereduceerde saus en laat sudderen tot de gehaktballen volledig gaar zijn en de saus voldoende is ingedikt.
10. Serveer met een bijgerecht naar keuze (maar frietjes zijn natuurlijk de lekkerste optie !)
Smakelijk !
Het team stelt je voor om te koken met muziek
Kook de sterren van de hemel op een topper van bij ons.