Boulet C Ftpl Mfred DodetBoulet C Ftpl Mfred Dodet
© FTPL Mfred Dodet

Gehaktballen in Belgische biersaus : ‘Leopold 7’

Een emblematisch recept uit de provincie Luik om je vingers bij af te likken ! De balletjes op Luikse wijze kunnen niettemin op veel verschillende manieren klaargemaakt worden. Elk recept is anders en iedereen kan er een persoonlijk tintje aan toevoegen.

Wij delen vandaag het onze, met de in Terres-de-Meuse gebrouwen ‘Leopold 7’ : karaktervol en eigentijds !

Wondercom 7Wondercom 7
©Wondercom 7
Voorgesteld door

Justine

Terres-de-Meuse ambassadeur

Kies met zorg en aandacht

De ingrediënten

Voor 4 personen

 

  • 1 kg varkens- en rundergehakt
  • 2 grote/dikke uien
  • 1 bosje peterselie
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels Luikse stroop
  • 2 handenvol rozijnen
  • Paneermeel
  • Zout en peper
  • Kaneel
  • Tijm en een laurierblaadje
  • 100 cl ‘Leopold 7’  -bier
Maak met passie

De bereiding

      1uur 5minutes      Gemiddelde moeilijkheidsgraad  Goedkoop             

1. Snijd de uien fijn en fruit 1,5 ui in een pan met een klontje boter. Bewaar een halve ui voor de gehaktballen.

2. Voeg de rozijnen, de stroop en het bier toe en breng op smaak met de tijm, het laurierblaadje, een snufje basterdsuiker en kaneel.

3. Laat op laag vuur tot de helft inkoken

4. Maak ondertussen de gehaktballen : meng in een grote schaal (met de hand !) het gehakt, de eieren, de fijngehakte peterselie en het paneermeel tot een gladde massa.

5. Voeg peper en zout toe.

6. Rol de gehaktballen met de hand (ongeveer 120 gram/stuk)

7. Leg de gehaktballen in een met boter ingevette ovenschaal.

8. Bak ongeveer 35 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C.

9. Dompel de gehaktballen onder in de gereduceerde saus en laat sudderen tot de gehaktballen volledig gaar zijn en de saus voldoende is ingedikt.

10. Serveer met een bijgerecht naar keuze (maar frietjes zijn natuurlijk de lekkerste optie !)

Smakelijk !

Wij zorgen alvast voor de sfeer

In je keuken

K’s Choice – Not an Addict

Het team stelt je voor om te koken met muziek

Kook de sterren van de hemel op een topper van bij ons.

Zin in een snack?

Ga naar het restaurant