Voor 4 personen
- 1 kg varkens- en rundergehakt
- 2 grote uien
- 1 bosje peterselie
- 2 eieren
- 2 eetlepels Luikse stroop
- 2 handenvol rozijnen
- Chapelau
- Zout en peper
- Kaneel
- Tijm en een laurierblaadje
- 100 cl Leopold 7 bier
1uur5minutes Medium Goedkoop
1. Snijd de uien fijn en fruit 1,5 ui in een pan met een klontje boter. Bewaar een halve ui voor de gehaktballetjes.
2. Voeg de druiven, laurier, stroop en bier, een snufje bruine suiker en kaneel toe
3. Laat op laag vuur tot de helft inkoken
4. Maak ondertussen de gehaktballetjes: meng in een grote schaal voorzichtig (met de hand!) het gehakt, de eieren, de fijngehakte peterselie en het paneermeel tot een glad mengsel
5. Breng op smaak met zout en peper
6. Rol de gehaktballen met de hand (ongeveer 120 gr/stuk)
7. Leg de gehaktballen in een voorgebakken schaal
8. Bak ze ongeveer 35 minuten in de oven op 180°.
9. Dompel de gehaktballen vervolgens in de gereduceerde saus en laat sudderen tot de gehaktballen gaar zijn en de saus is ingedikt
10. Serveer met een bijgerecht naar keuze (maar het lekkerst met friet natuurlijk!)
Goed eten!
Het team nodigt u uit om te koken op muziek
Wat is er beter dan een rockklassieker om de vrijgevigheid van Léopold 7 te waarderen.